Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2011 - Anul XVI, nr. 106 (4704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cafeaua, sexul şi suflatul nasului cresc riscul de producere a atacurilor cerebrale

Cafeaua, sexul şi suflatul nasului se numără printre factorii care sporesc riscul de declanşare a atacurilor cerebrale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Olanda, informează bbc.co.uk.

Acest studiu, realizat pe un eşantion de 250 de pacienţi, a identificat opt factori de risc asociaţi cu declanşarea hemoragiilor de la nivelul creierului.

Toţi aceşti factori cresc tensiunea arterială, principala cauză care provoacă spargerea capilarelor cerebrale, potrivit acestui studiu publicat în revista medicală Stroke.

Peste 150.000 de persoane suferă un atac cerebral în Marea Britanie în fiecare an.

Hemoragiile cerebrale se produc atunci când un vas de sânge slăbit, cunoscut sub numele de "anevrism cerebral", se sparge. Acest fapt poate avea ca rezultat deteriorarea funcţiilor creierului sau chiar moartea.

Cercetătorii de la Centrul medical asociat Universităţii din Utrecht din Olanda au monitorizat 250 de pacienţi timp de trei ani, încercând să identifice factorii care produc spargerea capilarelor cerebrale.

Potrivit acestui studiu, cafeaua se face vinovată de producerea a 10,6% din totalul cazurilor de spargere a anevrismelor. Pe locul al doilea se află practicarea exerciţiilor fizice de intensitate viguroasă (7,9%), iar suflatul nasului ocupă locul al treilea cu 5,4%.

Pe poziţiile următoare se află sexul (4,3%), tensionarea în timpul defecării (3,6%), consumul de băuturi carbogazoase (3,5%), inducerea senzaţiei de frică (2,7%) şi senzaţia de furie (1,3%).

Autorii acestui studiu afirmă că o persoană din 50 prezintă anevrisme cerebrale, însă foarte puţine dintre acestea se sparg. Studiul a analizat doar factorii care duc la spargerea anevrismelor. Hipertensiunea este factorul care slăbeşte iniţial vasele de sânge, iar ea este cauzată de obezitate, fumat şi lipsa exerciţiilor fizice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cafeaua, sexul şi suflatul nasului cresc riscul de producere a atacurilor cerebrale.
 Vizualizări articol: 669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cafeaua, sexul şi suflatul nasului cresc riscul de producere a atacurilor cerebrale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei