Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2011 - Anul XVI, nr. 94 (4692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agresivitatea la copii

Cercetările ştiinţifice efectuate au evidenţiat faptul că minorii care vizionează desene animate sau filme artistice ce conţin scene de violenţă, devin mai agresivi, mai plini de cruzime în interacţiunile lor cu colegii, în timp ce copiii care urmăresc desene animate fără scene de violenţă au un comportament care nu prezintă schimbări în nivelul de agresivitate manifestat la nivel interpersonal.

Fetele tind să copieze comportamentul agresiv mult mai puţin decât băieţii, iar pe de altă parte, majoritatea rolurilor cu caracter violent urmărite la televizor sunt masculine, fetele având o probabilitate mult mai mică de a găsi modele de acest gen  pe care să le imite.

În schimb, la băieţi, urmărirea scenelor cu elemente de violenţă, amplifică considerabil comportamentul agresiv, mai ales la copiii foarte mici.

Cu toate că aceste aspecte ne indică concret faptul că tinerele generaţii sunt practic programate negativ zilnic, prin astfel de vizionari, mass-media devine din ce în ce mai violentă şi diversă, în ultimii ani dezvoltându-se din ce în ce mai mult divertismentul interactiv - jocurile video.

Este cunoscut  faptul că cei mici, copii sau adolescenţii, petrec foarte mult timp jucând jocuri video cu scene de violenţă extremă (crime, tortură, bătăi) şi a celor ce disciplinează pe jucător să-şi însuşească  comportamente antisociale (cucerirea altor ţări, distrugerea unor oraşe, înşelarea încrederii aliaţilor, producerea de armament în scop distructiv).

Interacţiunea cu aceste jocuri violente creşte frecvenţa gândurilor şi sentimentelor agresive şi nivelul de activare fiziologică, reducând frecvenţa  şi intensitatea comportamentelor pozitive de intrajutorare.

Părinţii ar trebui să fie mai responsabili şi să urmărească mai cu atenţie tipul de programe vizionate de copil la televizor sau jocurile video pe care le joacă copilul. Adulţii au un rol foarte important în modelarea comportamentului copiilor; dacă ei se comportă agresiv, joacă astfel de jocuri sau îi încurajează pe copii să o facă, cei mici vor fi înclinaţi să facă la fel.

 

 

Psih. Mihai MOISOIU 

psiholog – psihologie clinică

terapeut - terapii alternative  

tel: 0753937223

e-mail: training.reality@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agresivitatea la copii.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agresivitatea la copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei