Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2011 - Anul XVI, nr. 75 (4673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A slăbit 32 de kilograme într-un an învăţând să gătească sănătos

În urmă cu un an, Claire Richards, o britanică în vârstă de 33 de ani, cântărea 95 de kilograme. S-a îngrăşat în timpul sarcinii, susţine femeia. "Prin aceeaşi situaţie am trecut şi la prima naştere. Eram conştientă de felul în care arătam, dar am preferat ca, pe timpul sarcinii şi al alăptatului, să nu îmi modific într-un mod drastic dieta pentru a nu afecta sănătatea copiilor", povesteşte Richards.

Sătulă de fizicul său deloc agreabil, britanica a apelat la un medic nutriţionist şi la un antrenor de fitness pentru a-şi redobândi silueta.

Cei doi au ajutat-o să îşi reorganizeze total stilul de viaţă, astfel încât, după 12 luni, britanica a topit 32 de kilograme.

 

Dietă de până-n 1.500 de kilocalorii

"Pentru că nu mi-a plăcut şi nu mi-am dorit să fiu toată viaţa obeză, am început dieta imediat după ce am terminat cu alăptatul. În primul rând mi-am redus kilocaloriile din farfurie. Nu depăşeam 1.500 de kilocalorii pe zi, deşi înainte regimul zilnic ajungea până la 5.500 de kilocalorii. Am renunţat la toate obiceiurile nesănătoase în privinţa alimentaţiei şi am învăţat să gătesc sănătos", precizează Claire Richards.

Înainte de a apela la un specialist în nutriţie, britanica avea un regim alimentar dezechilibrat. "La micul dejun nu mâncam nimic. Prânzul era masa principală, iar cina era bogată în tot felul de dulciuri. Odată ce m-am decis să slăbesc, dimineaţa mâncam iaurt cu cereale integrale sau musli şi beam o ceaşcă de cafea, de preferat fără zahăr. La prânz mâncam o supă sau sandviciuri făcute acasă, iar la cină o porţie de piept de pui sau peşte la grătar cu legume proaspete", povesteşte britanica. Zilnic mânca de cinci ori: trei mese principale şi două gustări. "Beam cât mai multă apă şi îmi socoteam zilnic caloriile din farfurie", spune Richards.

 

Sportul a ajutat-o să scadă cinci numere la haine

Britanica a lansat şi un DVD despre cum a reuşit să slăbească într-un timp record cu ajutorul sportului. "După naşterea primului copil, Charlie, aveam mereu impresia că port un costum cu grăsime. Nu puteam accepta că nu pot scăpa de excesul de kilograme. Aşa că mi-am propus să slăbesc, în felul meu, fără ajutorul unui specialist", povesteşte Claire Richards. După ce a studiat importanţa sportului într-un proces de slăbire, britanica a lansat un DVD care cuprindea exerciţii care te ajută să arzi grăsimea.

Ea spune că sportul a ajutat-o să scadă cinci numere la haine. "Când mă uitam în oglindă, îmi venea să plâng de felul în care arătam. Faptul că
m-am decis să slăbesc mi-a dat de fiecare dată sentimentul de încredere în forţele proprii", mai spune britanica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A slăbit 32 de kilograme într-un an învăţând să gătească sănătos.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
A slăbit 32 de kilograme într-un an învăţând să gătească sănătos5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacat.... trimis de
(31 mar 2011, 18:55:36
Sunt suceveanca de-a voastra si am slabit 70 kg.Pacat ca aplecam urechea peste mari si tari si nu ne intereseaza cum au reusit oamenii de langa noi...pacat....
2.   ...... trimis de
(31 mar 2011, 18:58:20
Suntem unici,asa ca nu exista reteta general valabila pentru toti.Ne amagim cu acele cure de slabire "faimoase",pastilele "minune"uitand de efectul yo-yo......
3.   Din inima,de la un sucevean.....:) trimis de
( 1 apr 2011, 08:39:09
Suntem pregatiti psihic pentru o sanatate...sanatoasa?:)))
Sanatatea nu este doar o stare fizica ,ci si una psihica.De cele mai multe ori ,bolile apar din cauza ca mintea si corpul nostru nu sunt in echilibru.O minte nelinistita ne face sa devenim f agitati,ne arunca in depresie(aceasta distrugandu-ne imunitatea)sau ne determina sa mancam necontrolat sau sa bem prea mult alcool,pentru a atenua situatii pe care le consideram neconfortabile.Atitudinea potrivita presupune sa ramanem ancorati in realitate si fiind constienti de nevoile organismului,sa asiguram un echilibru intre corp si minte.Budistii zen spun ca "Sanatatea nu e totul.Dar ,fara sanatate,totul nu inseamna nimic"Suntem ceea ce mancam,dar eu cred ca suntem mai mult de atat.

Pentru o sanatate...sanatoasa:) avem nevoie de:

-o nutritie optima care sa echilibreze organismul din punt de vedere chimic;

-o conditie fizica,care sa atinga echilibrul fizic optim;

-o atitudine pozitiva care sa echilibreze nilelul mental cu cel emotional;

-un mediu sanatos care sa ne creeze conditii de trai optime.

Sa nu uitam de dimensiunea spirituala,pe care o putem defini-conexiunea cu cei din jurul nostru,cu mediul inconjurator si cu noi insine.De energia vitala putem beneficia doar atunci cand corpul si mintea noastra sunt in armonie.Aceasta energie ajunge in corpul nostru prin alimente si prin respiratie si poate fi generata si din interior prin adoptarea unei stari de spirit pozitive.

Va doresc din inima o sanatate...sanatoasa!!!:)

Cu drag,

Gabriela.

.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei