Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2011 - Anul XVI, nr. 68 (4666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Adevărul despre vitamina D - carenţe, boli, beneficii

Vitamina D reprezintă o veritabilă "cheie de contact" pentru sistemul imunitar pe care îl activează, iar carenţa ei din organism reprezintă un factor major de risc pentru apariţia unor boli extrem de grave, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Peste jumătate din populaţia occidentală (59%) suferă de carenţe de vitamina D, după cum reiese din cel mai nou studiu publicat în Jurnalul de Endocrinologie Clinică şi Metabolism. Mai mult, aproape 25% din persoanele testate prezintă un nivel extrem de scăzut de vitamina D în organism, ceea ce poate declanşa boli precum cancerul, osteoporoza, diabetul, tulburările cardiovasculare şi cele legate de sistemul imunitar.

"Cele mai recente cercetări au scos la iveală legătura dintre sistemul imunitar şi vitamina D, care acţionează precum cheia de contact a maşinii dumneavoastră - maşina va porni doar după ce aţi introdus cheia în contact şi aţi pornit motorul. În acelaşi fel, sistemul imunitar nu va funcţiona decât dacă este activat din punct de vedere biochimic de către vitamina D", potrivit reprezentanţilor a Chocolate The Tanning Bar.

Concluziile care se desprind dintr-o serie de studii converg spre numitorul comun al celor mai multe dintre bolile degenerative moderne, care au efecte devastatoare, iar acest numitor comun este vitamina D. Din acest motiv, persoanele cu o deficienţă de vitamina D au un sistem imunitar lipsit de apărare împotriva gripei şi de cele mai multe ori aceste persoane sunt acelea care petrec mult timp în casă, îşi desfăşoară activităţile în interior, la lumină artificială. Stilul de viaţă modern se desfăşoară în spaţii închise, oamenii trăiesc, lucrează şi se distrează în casă, la lumină artificială.

De asemenea, prin teste clinice s-a observat că pacienţii cu insuficienţă renală suferă aproape în totalitate de carenţe de vitamina D, iar diabeticii se află de obicei în aceeaşi situaţie. Persoanele care suferă de cancer, prezintă aproape în toate cazurile o deficienţă gravă de vitamina D, precum şi persoanele cu osteoporoză şi scleroză multiplă. Practic, vitamina D previne apariţia a 77% din totalul cazurilor de cancer.

"Gândiţi-vă că Institutul Naţional pentru Cancer, cea mai prosperă organizaţie nonprofit la nivel mondial, publică neîncetat reclame prin care se atrage atenţia asupra consecinţelor devastatoare ale razelor solare, în felul acesta menţinând constantă deficienţa de vitamina D. Până la urmă, dacă pacienţii ar fi informaţi şi ar lua vitamina D, s-ar induce o pierdere financiară la nivel global prin banii plătiţi pentru medicamente în tratarea cancerului, diabetului sau afecţiunilor inimii", a declarat Andreea Iftimie, medic estetician la salonul sus-menţionat.

"Deficienţa de vitamina D poate fi extrem de simplu remediată cu o suplimentare cu vitamina D sau, cel mai simplu, prin expunerea raţională la acţiunea razelor solare. A se observa că m-am referit la expunerea raţională, şi nu la orele în şir petrecute pe plajă, la orele prânzului", a adăugat Andreea Iftimie.

"În ceea ce priveşte bronzatul la salon se duce o adevărată «luptă», această practică fiind considerată o cauză a apariţiei cancerului de piele şi, din acest motiv, se spune că bronzatul la salon este extrem de dăunător pielii. Lucrurile nu stau deloc aşa, pentru că după cum explicam, corpul nostru are nevoie de vitamina D, o vitamină care nu poate pătrunde în corp decât prin razele ultraviolete. Iar dacă şedinţele de bronzare durează doar câteva minute, atunci, din contră, ajutăm corpul să metabolizeze vitamina D şi în nici un caz nu vom pleca acasă cu cancer de piele", a adăugat medicul Andreea Iftimie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adevărul despre vitamina D - carenţe, boli, beneficii.
 Vizualizări articol: 1583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Adevărul despre vitamina D - carenţe, boli, beneficii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei