Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mar 2011 - Anul XVI, nr. 53 (4651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O alimentaţie bogată în antioxidanţi asigură starea de bine la început de primăvară

 

O alimentaţie naturală, bogată în antioxidanţi asigură starea de bine la început de primăvară, când organismul are nevoie de resurse de energie pentru a face faţă schimbărilor de temperatură şi luminozitate, pentru că este slăbit şi demineralizat din cauza iernii, informează un comunicat.

O alimentaţie naturală, bogată în antioxidanţi este necesară organismului pentru a se pregăti pentru modificările cauzate de trecerea de la un anotimp la altul.

Potrivit unui studiu furnizat de Nescafe, antioxidanţii produşi de organism nu reuşesc să reducă total efectele radicalilor liberi, de aceea este nevoie de antioxidanţii din alimentaţie. În plus, pe măsură ce organismul înaintează în vârstă, nivelul antioxidanţilor produşi de organism scade, fiind necesar să se consume cât mai multe alimente cu efect antioxidant.

Fructele şi legumele care conţin vitaminele E şi C, seleniu şi carotenoizi, precum betacaroten, ar trebui incluse în alimentaţia zilnică. Vitamina C poate fi găsită în citrice, kiwi, fructe de pădure, iar vitamina E, în cereale, seminţe de floarea soarelui, migdale, ulei vegetal şi verdeţuri. Carotenul poate fi asigurat prin consumul de cartofi, morcovi, mango, spanac, broccoli.

De asemenea, printre alimentele bogate în antioxidanţi se numără cafeaua. Antioxidanţii din cafeaua solubilă contribuie la protejarea celulelor sănătoase împotriva deteriorării provocate de oxidanţi, fiind benefici pentru starea generală a organismului în orice perioadă a anului.

"Trecerea de la un anotimp la altul, mai exact la o temperatură diferită, determină slăbirea organismului. Pentru a preveni starea de oboseală, lipsa de vitalitate şi de energie, care se pot instala odată cu venirea primăverii, este recomandat să avem o alimentaţie echilibrată. Consumul zilnic a minim cinci porţii de fructe şi legume proaspete contribuie la nivelul necesar de antioxidanţi. De asemenea, cafeaua solubilă 100% naturală este o sursă de antioxidanţi, dacă se păstrează un consum moderat de 2 - 3 căni de cafea pe zi", declară nutriţionistul Elena Casapu.

Mai multe studii citate de Nescafe au demonstrat că antioxidanţii naturali sunt esenţiali pentru a menţine o stare bună de sănătate, însă este important ca aceştia să fie obţinuţi din alimente. Astfel, alimentele cu un conţinut mare de antioxidanţi trebuie să constituie baza elementelor nutritive pe care le luăm din surse exterioare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O alimentaţie bogată în antioxidanţi asigură starea de bine la început de primăvară.
 Vizualizări articol: 1288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O alimentaţie bogată în antioxidanţi asigură starea de bine la început de primăvară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei