Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 sep 2010 - Anul XV, nr. 216 (4507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gripa H1N1: Dezinfectarea mâinilor cu gel hidroalcoolic nu are efectele scontate

Dezinfectarea cu regularitate a mâinilor cu ajutorul unui gel hidroalcoolic, recomandată de autorităţile sanitare în timpul pandemiei de gripă H1N1, nu a avut o influenţă prea mare asupra riscului de îmbolnăvire, potrivit unui studiu recent, informează AFP.

"Dezinfectarea mâinilor cu ajutorul unei soluţii pe bază de alcool nu a redus semnificativ frecvenţa infecţiilor cu rinovirus - vinovat de declanşarea guturaiurilor - sau cu virusul gripei", au declarat autorii acestui studiu.

Studiul a fost prezentat în prima zi a celei de-a 50-a conferinţe anuale organizate de Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy (ICAAC), principalul congres organizat pe plan mondial dedicat maladiilor infecţioase. La această conferinţă, organizată în oraşul american Boston, în perioadă 12 - 15 septembrie, participă peste 12.000 de specialişti.

În cadrul grupului de voluntari care şi-au dezinfectat mâinile la fiecare trei ore, timp de 10 săptămâni - din 25 august până la 9 noiembrie 2009 - s-au înregistrat 42 de infecţii cu rinovirus din 100 de cazuri, comparativ cu 51% cât s-a înregistrat în grupul de control.

În mod similar, 12 voluntari din 100 care şi-au dezinfectat cu regularitate mâinile au fost infectaţi cu virusul gripei H1N1, comparativ cu 15 cazuri în grupul de control, alcătuit din voluntari care nu au apelat la nici un dezinfectant.

Studiul a fost coordonat de medicul Ronald Turner, de la Universitatea Virginia, şi a fost finanţat de Dial Corporation, o filială a grupului german Henkel.

În opinia autorilor, viitoarele măsuri de profilaxie împotriva acestor tipuri de infecţii trebuie să ţină seama într-o mai mare măsură de transmiterea pe cale aeriană a acestor patogeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gripa H1N1: Dezinfectarea mâinilor cu gel hidroalcoolic nu are efectele scontate.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gripa H1N1: Dezinfectarea mâinilor cu gel hidroalcoolic nu are efectele scontate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei