Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 aug 2010 - Anul XV, nr. 195 (4486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicină tradiţională chineză

Un extract din floarea de bujor atenuează efectele secundare ale chimioterapiei

Un extract din floarea de bujor ar putea fi utilizat pe scară largă în tratamentul acordat pacienţilor suferind de cancer, deoarece atenuează efectele secundare neplăcute cauzate de chimioterapie - greţuri, vomă, diaree, crampe stomacale şi scăderea în greutate, informează dailymail.co.uk.

Administrat în combinaţie cu extractele obţinute din alte trei plante, acest preparat opreşte creşterea tumorilor, au afirmat cercetătorii de la Yale University School of Medicine din Statele Unite ale Americii.

Chimioterapia are ca rezultat distrugerea celulelor care prezintă un ritm mare de diviziune şi de creştere, considerat un indicator al prezenţei cancerului în organism.

Însă această terapie ucide, totodată, celelalte celule din organism cu ritm mare de creştere, sănătoase, cauzând declanşarea unor efecte secundare neplăcute, care nu pot fi controlate.

Cercetătorii americani au folosit pentru obţinerea noului medicament principiile utilizate de multe secole în medicina tradiţională chineză.

Cunoscut sub denumirea PHY906, medicamentul conţine extracte din patru tipuri de plante: bujor, lemn dulce, curmal şi gura-lupului.

După ce a fost administrat unor şoareci trataţi de cancer intestinal, tumorile lor s-au micşorat mult mai repede, iar animalele nu au mai pierdut în greutate, au explicat autorii acestui studiu, publicat în revista Science Translational Medicine.

"Combinaţia dintre chimioterapie şi aceste ierburi reprezintă un «mariaj» fericit între abordarea occidentală şi cea orientală în privinţa tratamentului anticancer", a declarat Yung-Chi Cheng, unul dintre autorii studiului.

Noul medicament se află într-o fază iniţială de testare pe pacienţi umani, iar dacă rezultatele vor fi încurajatoare, medicii americani speră să îl poată folosi în curând pe scară largă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un extract din floarea de bujor atenuează efectele secundare ale chimioterapiei.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un extract din floarea de bujor atenuează efectele secundare ale chimioterapiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei