Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mai 2010 - Anul XV, nr. 120 (4411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Riscuri de contaminare a alimentelor din cauza adezivilor folosiţi pentru etichete

Experţii europeni au avertizat asupra riscurilor de contaminare a alimentelor din cauza adezivilor folosiţi pentru etichete, în baza unui studiu realizat de cercetători spanioli şi publicat într-o revistă a Societăţii Regale britanice de Chimie, relatează Daily Express, în ediţia online de ieri.

Studii anterioare indicaseră că substanţele chimice din componenţa mai multor produse pot provoca infertilitate, cancer, dereglări ale sistemului imunitar şi chiar probleme neurologice.

Un studiu realizat recent a indicat că o parte dintre substanţele chimice folosite în adezivii pentru etichetele destinate alimentelor pot trece prin ambalaj şi riscă să contamineze produsele.

Deşi există reglementări europene stricte în legătură cu utilizarea plasticului pentru ambalarea alimentelor, ziarul britanic precizează că nu există legi legate de substanţele chimice folosite pentru producerea adezivilor utilizaţi pentru ataşarea directă sau indirectă pe ambalaje sau pentru ataşarea ambalajelor între ele.

O echipă de experţi a analizat compuşii din adezivii acrilici, descoperind că unele dintre componente pot trece prin ambalaj şi pot ajunge la alimentele din interior, unul dintre aceştia fiind considerat foarte toxic şi fiind prezent în concentraţii mari în unii dintre adezivi.

"Penetrarea adezivilor este posibilă la un nivel care poate provoca îngrijorare legată de siguranţă", a afirmat Valerie Guillard, expert la Universitatea din Montpellier.

Rezultatul studiului realizat de cercetători spanioli a fost publciat de Royal Society of Chemistry’s Journal of Materials Chemistry, după ce experţii au analizat adezivii acrilici şi 11 componente prezente în structura acestora.

"Este important să ţinem cont de faptul că este vorba despre un studiu teoretic. Propriile noastre cercetări indică faptul că, deşi în adezivi există mai multe substanţe chimice, potenţialul lor de a ajunge la alimente este foarte scăzut", a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei britanice pentru standarde în alimentaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Riscuri de contaminare a alimentelor din cauza adezivilor folosiţi pentru etichete.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Riscuri de contaminare a alimentelor din cauza adezivilor folosiţi pentru etichete0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei