Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 ian 2010 - Anul XV, nr. 13 (4304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Laserele colorate ar putea fi folosite pentru a trata epilepsia

Razele laser colorate ar putea fi folosite pentru a trata diverse afecţiuni cerebrale, precum cele care provoacă epilepsia, potrivit unui studiu american, publicat recent în revista Nature, informează bbc.co.uk.
O echipă de oameni de ştiinţă de la Massachussets Institute of Technology (MIT) a descoperit o modalitate de oprire a activităţii cerebrale, folosind raze laser galbene şi albastre. Ei speră să pună la punct în viitorul apropiat un dispozitiv prin care să oprească activitatea neuronilor care generează acele impulsuri electrice anormale ce conduc la declanşarea crizelor de epilepsie.
Studiul experţilor americani s-a bazat pe două gene din genomul unor organisme acvatice (alge) care au nevoie de lumină pentru a produce energie. Cele două gene - Arch şi Mac - conţin în structura lor codul genetic care administrează funcţionarea proteinelor ce se activează în condiţii de luminozitate.
Cercetătorii americani au testat funcţionarea genelor Arch şi Mac asupra neuronilor. În acest fel, ei au putut să controleze celulele cerebrale ale şoarecilor cu ajutorul razelor de lumină. Lumina a activat acele proteine care scad voltajul din neuroni şi îi împiedică să genereze un impuls electric care distrug neuronii.
Gena Arc a reacţionat la lumina albastră, iar gena Mac la cea galbenă. Ambele gene au revenit la activitatea normală după încetarea experimentului.
Cercetătorii din cadrul MIT intenţionează să examineze în detaliu circuitele neuronale din creier, în laborator, pentru a descoperi acele zone cerebrale, care, atunci când sunt dezactivate, ar putea trata epilepsia şi alte afecţiuni, precum maladia Parkinson sau durerile cronice.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Laserele colorate ar putea fi folosite pentru a trata epilepsia.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Laserele colorate ar putea fi folosite pentru a trata epilepsia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei