Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2009 - Anul XIV, nr. 294 (4280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studii

Nanomaterialele, folosite cu succes împotriva cancerului

Cercetătorii au folosit cu succes nanosenzori pentru detectarea precoce a cancerului, printr-o analiză rapidă a probelor de sânge, şi nanomateriale poroase, pentru eliberarea mai eficientă a medicamentelor în interiorul corpului, potrivit unor studii publicate duminică în revista Nanotechnology.
Potrivit AFP, senzorii cu nano-fire, concepuţi de echipa coordonată de Mark Reed, profesor la Universitatea Yale din Statele Unite, identifică prezenţa în sânge, în doar 20 de minute, a marcatorilor antigeni specifici cancerului mamar şi cancerului de prostată.
Oamenii de ştiinţă au pus la punct o metodă care concentrează aceşti antigeni în jurul unui circuit electronic care face posibilă detectarea lor, chiar atunci când este vorba de o concentraţie foarte slabă, de ordinul unui picogram (1 picogram reprezintă 10 la puterea minus nouă dintr-un gram) într-un mililitru de sânge.
"Această tehnică ne permite să detectăm concentraţia unui singur grăunte de sare dizolvat într-o piscină mare", se afirmă într-un comunicat al Universităţii Yale.
Noua metodă ar putea fi folosită şi pentru testarea în acelaşi timp a unui număr mare de marcatori biologici specifici altor maladii, precum cancerul ovarian şi bolile cardiovasculare.
La rândul ei, o echipă de cercetători francezi, al cărei studiu a fost publicat în revista Nature Materials, a prezentat o nouă metodă de difuzare eficientă a medicamentelor în interiorul organismului uman.
Aceşti cercetători au folosit materiale solide poroase cristalizate şi biodegradabile pentru a înmagazina o cantitate mai mare de medicamente, care sunt eliberate "într-o manieră controlată" în organism, printr-o injecţie intravenoasă, potrivit unui comunicat postat de Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS).
Această invenţie a echipei coordonate de Gérad Férey de la Institutul Lavoisier din Franţa a fost deja testată pe medicamente antivirale (împotriva maladiei SIDA) şi antitumorale (împotriva unor forme de cancer).
Aceste materiale noi au dimensiuni de ordinul a patru nanometri (a miliarda parte dintr-un metru) şi pot să stocheze molecule mari şi medicamente. Ele permit, totodată, prin imagerie medicală, monitorizarea parcursului medicamentului prin corp până la organul-ţintă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nanomaterialele, folosite cu succes împotriva cancerului .
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nanomaterialele, folosite cu succes împotriva cancerului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei