Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2009 - Anul XIV, nr. 294 (4280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Uraaaa, s-a sfârşit!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Declanşată în toiul caniculei, maladia numită impropriu „Divizia A” sau „Campionatul naţional de fotbal” s-a terminat acum, o dată cu intrarea în sezonul de bilanţ, de temperaturi negative şi de caltaboşi. De fapt, cum zice versul semiclasicizat, „n-o muritu / ci niţel s-o hodinitu”, adică a intrat în conservare, ameninţând să se reia la primăvară, încă mai agresivă, ca orice boală lungă care, se ştie, e moarte sigură.
În mod absolut miraculos, au încheiat turul de campionat tot atâtea echipe câte îl începuseră, maladia dovedindu-se mai puternică şi decât criza economică, ceea ce e de-a dreptul neliniştitor. Acum, la spartul târgului, nu pot să nu constat că în peste 50 de ani, de când urmăresc fotbal, n-am pomenit un campionat aşa de slab, de nehazos, de lipsit de interes, atât din partea spectatorilor, cât şi din cea a fotbaliştilor, a Ligii şi a Federaţiei. Totul pare căzut într-o silă, a lehamite şi o paragină vecine cu moartea clinică. Între ceea ce vedem la televizor de prin alte ţări n-are nici o legătură cu ceea ce se petrece la noi, deşi tot fotbal se zice că sunt, şi ăsta, şi ăla. Dar începând de la accesul pe stadion şi terminând cu plecarea spre casă a spectatorilor, între civilizaţia de oriunde în lume şi mizeria care îneacă tot „fenomenul” la noi distanţele sunt galactice.
Dacă ar fi să căutăm şi o părticică bună în tot acest tur de campionat, aceasta ar putea fi faptul că după foarte mulţi ani echipele din Bucureşti nu mai par abonate, în totalitatea loc, la vârful clasamentului. Dar, ca orice lucru bun de la noi, asta e doar în aparenţă. Analizând în profunzime această întâmplare aparent benefică, vom constata fără ezitare că nu creşterea în valoare a echipelor din provincie a condus la asta, ci dimpotrivă: echipele din Capitală au ajuns la fel de slabe ca ălea pe care când le întâlneau cândva se punea doar problema scorului. Iar ăsta e, indiscutabil, efectul crizei economice: patroni care altădată aruncau cu bani în stânga şi-n dreapta şi-au reorientat politica de cheltuieli cu domnii fotbalişti, diminuându-le drastic salariile care însă şi aşa par enorme în raport cu prestaţiile de pe gazon. Am mai spus-o, şi o repet acum: oricât de mare ar fi salariile un ui Ronaldo sau Messi, ele se justifică până la ultimul cent. Oricât de mic ar fi salariul fotbalistului român, el este oricum exagerat de mare faţă de ce face el de banii ăia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uraaaa, s-a sfârşit!.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Uraaaa, s-a sfârşit!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei