Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2009 - Anul XIV, nr. 294 (4280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ofertă

Danemarca şi Anglia caută medici români pentru 6.500-8.700 de euro lunar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clinicile europene se întrec în oferte atractive pentru medicii români din ce în ce mai dezamăgiţi de salariile şi condiţiile de lucru de care au parte în ţară. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă şi Şomaj (AJOFM) Suceava oferă, în această perioadă, în străinătate, 11 posturi de medici, un post de manager, trei de asistente medicale, 19 pentru îngrijitoare de copii şi 50 pentru lucrători în agricultură.
Astfel, în Germania sunt vacante două locuri de medici rezidenţi, unul de medicină internă şi celălalt pentru geriatrie. Cei care vor să aplice trebuie să cunoască limba germană. Contractul este pe perioadă nedeterminată, salariul lunar este de 3.662 euro brut, plus bonusuri, iar oferta este valabilă până în data de 31 decembrie a.c.
Stomatologii pot încerca să obţină un loc de muncă în Norvegia, pentru un salariu de 47.000 de euro pe an, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Angajatorul nu impune condiţii de limbă, iar oferta este valabilă până astăzi, 15 decembrie a.c.
Marea Britanie vrea trei specialişti psihiatri, care cunosc limba engleză şi, pentru a-i atrage, oferă un salariu cuprins între 6.500 şi 8.000 de euro brut lunar, în funcţie de experienţă şi calificări. În România, un psihiatru care lucrează atât în spital, cât şi în sistemul privat câştigă circa 1.500 de euro lunar, iar cei de la cel mai înalt nivel - cu titluri universitare şi mai multe locuri de muncă - maxim 2.000 de euro. Unităţile clinicii britanice angajatoare au 380 de angajaţi şi 124 de angajaţi, cu 1.360, respectiv 600 de internări pe an. Pentru comparaţie, secţia de pshihiatrie Burdujeni are 20 de angajaţi şi 1.070 de internări, de la începutul acestui an.

 

65 de lire săptămânal pentru îngrijitoare, 5,8 lire pe oră în agricultură

Tot pentru Marea Britanie, AJOFM Suceava mai oferă 19 posturi de îngrijitoare copii şi 50 de locuri de lucrători în agricultură. Îngrijitoarele trebuie să se ocupe de supravegherea copiilor, dus şi adus de la şcoală, ajutor la teme, curăţenie, îngrijirea animalelor de casă şi cumpărături. Programul este de 25 de ore pe săptămână, cinci ore pe zi. Solicitantele trebuie să aibă experienţă în domeniu, cazier judiciar curat şi să cunoască limba engleză la nivel mediu. Câştigul este de 65 de lire brut săptămână, plus cazare şi masă. Oferta este valabilă până în data de 5 ianuarie.
Cei interesaţi de posturile în agricultură trebuie să aibă cunoştinţe de limba engleză, experienţă în domeniu, să aibă cazierul curat şi să fie apţi pentru muncă grea în spaţiu neacoperit. Programul de lucru este de opt ore pe zi, 39 de ore pe săptămână, la recoltarea legumelor şi a salatei. Salariul este de 5,81 lire brut pe oră, durata contractului este de trei-şase luni începând din aprilie sau mai 2010. Oferta este valabilă până în data de 31 ianuarie 2010.
Danemarca vrea din România medici: doi specialişti neurofiziologi şi trei specialişti în mamografii. Sunt acceptaţi şi absolvenţii care au terminat recent studiile. Posturile sunt în echipe de medici care se ocupă de tratarea epilepsiei şi afecţiunilor neuromusculare. Nu sunt solicitate servicii în regim de urgenţă. Pe lângă competenţele profesionale, medicii interesaţi trebuie să ştie limba engleză. Durata contractului este nelimitată, salariul lunar este de 6.500-8.000 de euro brut pe lună şi oferta este valabilă până în data de 1 februarie 2010. Specialiştii în mamografii trebuie să aibă, pe lângă cunoştinţele de limbă engleză, calificare în radiologie, preferabil experienţă în mamografii şi screening, precum şi experienţă în diagnosticarea cu ultrasunete, RMI şi biopsii. Posturile includ efectuarea de mamografii la femei cu vârsta de 50-69 de ani. Durata contractului este nelimitată, salariul oferit este de 7.500-8.700 euro brut pe lună, în funcţie de calificări. Oferta este valabilă până în data de 1 februarie 2010.

 

Spania caută asistente medicale

Spania caută în România un manager care să supravegheze personalul care îngrijeşte persoane vârstnice şi coordonarea activităţii asistentelor medicale, pentru un salariu de 1.300 euro net lunar. Cei interesaţi au nevoie de diplomă de asistent medical sau asistent social, să aibă experienţă în domeniu şi să ştie limba spaniolă la nivel mediu. Oferta este valabilă până în data de 12 ianuarie 2010.
Tot în Spania mai sunt vacante trei posturi de asistente medicale pentru îngrijire persoane vârstnice. Pe lângă diploma de asistentă sunt necesare şi cunoştinţe de limbă spaniolă la nivel mediu. Salariul este de 1.200 euro net lunar, ofertă valabilă până în 12 ianuarie 2010.

 

Înscrierea în baza de date a AJOFM este gratuită

Potrivit consilierului EURES din cadrul AJOFM Suceava, Carmen Avram, pentru întocmirea unui dosar în vederea ocupării unui loc de muncă în străinătate solicitanţii au nevoie de o cerere tip, copie buletin/ carte de identitate sau copie paşaport cu valabilitate minim şase luni, CV model EUROPASS, de preferat într-o limbă de circulaţie internaţională, cazier judiciar, adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea apt de muncă şi copie diplomă. Carmen Avram oferă gratuit şi consiliere pentru cei interesaţi de un loc de muncă în străinătate.
După depunerea dosarelor, solicitanţii care îndeplinesc cerinţele angajatorului sunt planificaţi la interviu cu reprezentantul firmei care a făcut oferta de angajare. Locaţia interviului este aleasă de angajator, în funcţie de numărul celor care au depus dosare.
Conform consilierului Carmen Avram, de la începutul acestui an au plecat oficial la muncă în străinătate 15 suceveni, majoritatea cu studii primare, din mediul rural, care lucrează în agricultură.
În baza de date a AJOFM Suceava sunt circa o sută de solicitanţi de locuri de muncă în străinătate, majoritatea de la ţară, care vor să lucreze în agricultură. Dacă apar oferte de muncă pentru ceea ce doresc ei, sunt anunţaţi de consilierii AJOFM.
„Cei cu studii superioare de regulă îşi caută singuri, dar uneori solicită informaţii şi de la noi”, a spus Carmen Avram. Potrivit acesteia, dintre căutătorii de slujbe în străinătate, circa 10 la sută sunt absolvenţi de studii superioare care au urmat facultatea după 1990 şi vor o muncă inferioară pregătirii lor. Avram a dat exemplul unui absolvent al unei facultăţi de litere care s-a înscris pentru un post de lucrător în agricultură.
Înscrierea în baza de date a AJOFM este gratuită, solicitanţii neavând nevoie de acte legalizate decât dacă angajatorul solicită acest lucru în mod expres. Obligatorii sunt cazierul curat şi, în marea majoritatea cazurilor, cunoştinţele de limbă. Informaţii la zi despre locurile de muncă în străinătate se pot obţine de pe site-ul www.eures.anofm.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Danemarca şi Anglia caută medici români pentru 6.500-8.700 de euro lunar.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Danemarca şi Anglia caută medici români pentru 6.500-8.700 de euro lunar5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei