Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Femeile au aceleaşi simptome cardiace care prevestesc infarctul ca şi bărbaţii

Femeile au aceleaşi simptome cardiace care prevestesc infarctul ca şi bărbaţii, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii canadieni, care au demontat astfel mitul care susţinea contrariul acestei concluzii, informează BBC News Online.
Un studiu prezentat în cadrul Canadian Cardiovascular Congress a relevat faptul că nu există diferenţe pe sexe în ceea ce priveşte simptomele cardiace care prevestesc producerea unui infarct. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au monitorizat un eşantion alcătuit din 305 pacienţi care au suferit o angioplastie.
Oamenii de ştiinţă erau la curent cu o anumită credinţă populară din trecut, potrivit căreia bărbaţii şi femeile resimt în mod diferit simptomele care preced declanşarea infarctului.
"Maladiile cardiace reprezintă un «criminal» caracterizat de oportunităţi egale", a spus Beth Abramson, medic la Heart and Stroke Foundation din Canada şi co-autor al studiului.
În 2003, un studiu realizat de National Institutes of Health (NHI) din Statele Unite, sugera faptul că multe femei nu au suferit niciodată de dureri în zona toracelui şi că, din acest motiv, simptomele cardiace în cazul femeilor nu sunt predictibile.
Martha Mackay, coordonatoarea studiului canadian, consideră însă că noile concluzii medicale dovedesc faptul că această teorie nu era adevărată.
În urma studiului, cercetătorii canadieni au descoperit că femeile prezintă toate simptomele clasice ale unui infarct, precum dureri în zona toracică, ele tinzând să acuze dureri şi în zona gâtului, maxilarului şi a cefei.
Vârsta medie a pacienţilor care au suferit o intervenţie de angioplastie a fost de 63 de ani, iar 40% din totalul acestor pacienţi au fost femei. O parte a procedurii de angioplastie constă în introducerea unui mic balon, care este umflat în interiorul vasului sangvin blocat, cu scopul de a întinde pereţii vasului în cauză. Această tehnică produce dureri şi un anumit disconfort pe termen scurt, care sunt comparabile cu durerile resimţite de un pacient care este pe punctul de a suferi un infarct.
În timpul procedurii de umflare a balonului, pacienţii au fost întrebaţi despre senzaţiile pe care le resimt, iar medicii au realizat electrocardiograme atât înainte de umflarea balonului, cât şi după ce acesta a fost dezumflat. Un număr de 245 de pacienţi (83%) au suferit din cauza ischemiei - o scădere a aportului de sânge din vasele sangvine.
Nu au fost înregistrate diferenţe între cele două sexe în ceea ce priveşte procentajul durerilor cardiace sau al simptomelor sindromului coronarian (ACS).
Femeile au raportat mai multe cazuri de dureri în zona gâtului, a maxilarului şi a cefei. Cele mai frecvente simptome ale declanşării unui infarct sunt durerile în zona toracică, dificultăţi respiratorii, greaţă, transpiraţie şi senzaţia de panică.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile au aceleaşi simptome cardiace care prevestesc infarctul ca şi bărbaţii.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Femeile au aceleaşi simptome cardiace care prevestesc infarctul ca şi bărbaţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei