Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alimentele procesate cresc riscul de declanşare a depresiei

Alimentele procesate contribuie la o creştere substanţială a riscului de apariţie a depresiei, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici de la University College din Londra, publicat în British Journal of Psychiatry, informează bbc.co.uk.
În schimb, persoanele care mănâncă multe legume, fructe şi peşte, alimentele specifice unei diete mediteraneene, beneficiază de o reducere substanţială a acestui risc, au adăugat cercetătorii britanici.
Studiul s-a bazat pe informaţiile despre stilul alimentar culese de la 3.500 de voluntari de vârstă medie din Marea Britanie, care au fost comparate cu datele statistice privind depresia. Perioada de monitorizare a voluntarilor a fost de cinci ani.
Participanţii la acest studiu au fost împărţiţi în funcţie de dieta alimentară în două grupuri - grupul voluntarilor a căror dietă se baza pe alimente integrale, bogată în fructe, legume şi peşte, şi grupul a cărui dietă se baza pe alimente procesate, precum dulciuri, alimente prăjite, carne procesată, grăsimi rafinate şi produse lactate bogate în grăsimi.
După ce au fost luaţi în calcul factori precum sexul, vârsta, educaţia, activitatea fizică, dependenţa de fumat, bolile cronice, cercetătorii au descoperit diferenţe semnificative între cele două grupuri în privinţa riscului viitor de declanşare a depresiei.
Voluntarii din grupul a cărui dietă era bazată pe alimente integrale au beneficiat de o reducere cu 26% a riscului de declanşare a depresiei, comparativ cu celelalte persoane.
În schimb, voluntarii care consumau multe alimente procesate se confruntau cu o creştere cu 58% a riscului de depresie, comparativ cu celelalte persoane.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alimentele procesate cresc riscul de declanşare a depresiei.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alimentele procesate cresc riscul de declanşare a depresiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei