Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mai mult de jumătate din cazurile de cancer mamar sunt înregistrate în ţările sărace

Cancerul mamar afectează tot mai mult ţările sărace, în care rata mortalităţii este foarte ridicată, din cauza profilaxiei precare şi a accesului insuficient la tratament, au indicat, luni, experţii sanitari americani, înaintea unei conferinţe organizate la Harvard (SUA), în perioada 3-5 noiembrie.
Până de curând, cercetătorii credeau că această maladie le afectează doar pe femeile din ţările bogate, însă în prezent se ştie că boala afectează şi femeile din ţările în curs de dezvoltare, a declarat Felicia Knaul, specialist în domeniul sănătăţii publice, care lucrează la Universitatea Harvard.
Acest fenomen se explică prin reculul maladiilor infecţioase, al malnutriţiei şi prin creşterea speranţei de viaţă în ţările în curs de dezvoltare, a explicat experta americană, citată de AFP.
Aproximativ 1,35 de milioane de cazuri de cancer mamar vor fi diagnosticate în lume în 2009, acestea reprezentând 10,5% din totalul cazurilor de cancer. Cancerul mamar ocupă astfel poziţia a doua în clasamentul cancerelor, după cel pulmonar, potrivit cifrelor oferite de Şcoala de sănătate publică din cadrul Universităţii Harvard.
Numărul noilor cazuri de cancer mamar va creşte cu 26% până în 2020, aproximativ 1,7 milioane de cazuri noi urmând să fie diagnosticate în ţările cu venituri mici şi mijlocii, potrivit acestui studiu.
Încă din acest an, peste 55% din totalul deceselor provocate de acest tip de cancer vor fi înregistrate în ţările sărace, care nu dispun de suficiente resurse pentru diagnosticarea la timp a tumorilor, care ar putea conduce la un tratament eficient.
Probabilitatea de a muri din cauza unui cancer mamar - o maladie uşor de tratat, dacă este descoperită într-o fază incipientă - este de 56% în ţările cele mai sărace, de 39% în ţările cu venituri medii şi de 24% în ţările bogate.
În faţa acestei situaţii, Felicia Knaul şi alţi experţi, printre care se numără oncologii de la facultatea de medicină a Universităţii Harvard şi de la Dana Farber Cancer Institute din Boston, au alcătuit un grup de lucru internaţional şi au organizat această conferinţă, ce va avea loc la Universitatea Harvard, în perioada 3 - 5 noiembrie, şi la care vor participa reprezentanţi din peste 50 de ţări.
În prezent, doar 5% din resursele alocate luptei împotriva cancerului în lume sunt cheltuite în ţările în curs de dezvoltare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mult de jumătate din cazurile de cancer mamar sunt înregistrate în ţările sărace.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai mult de jumătate din cazurile de cancer mamar sunt înregistrate în ţările sărace0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei