Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2009 - Anul XIV, nr. 186 (4172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezolvarea zilnică a unui careu de cuvinte încrucişate previne pierderile de memorie

Rezolvarea unui careu de cuvinte încrucişate, lectura sau un joc de cărţi în fiecare zi pot să prevină degradarea rapidă a memoriei, situaţie care apare în cazul persoanelor ce suferă de demenţă, potrivit unui studiu american recent, informează Reuters.
Cercetătorii de la Albert Einstein College of Medicie din New York au monitorizat timp de cinci ani un eşantion de 488 de persoane, cu vârstele cuprinse între 75 şi 85 de ani, care nu prezentau simptome de demenţă la începutul studiului.
În perioada de monitorizare, 101 dintre voluntari au fost afectaţi de această maladie cerebrală.
La începutul studiului, voluntarii au raportat frecvenţa cu care obişnuiau să participe la şase tipuri de activităţi mintale - lectura, scrisul, rezolvarea careurilor de cuvinte încrucişate, jocurile de cărţi, discuţiile de grup sau interpretarea unor partituri muzicale.
Pentru fiecare activitate, efectuarea lor cu o frecvenţă zilnică era punctată cu şapte puncte, o frecvenţă de câteva ori pe săptămână era punctată cu patru puncte şi o frecvenţă de o singură zi pe săptămână era punctată cu un punct.
Punctajul mediu pentru persoanele care au fost afectate ulterior de demenţă a fost de şapte puncte, ceea ce înseamnă că aceşti voluntari au participat la una dintre cele şase activităţi în fiecare zi, în medie.
Zece persoane au declarat că nu participă la nicio astfel de activitate, iar 11 au mărturisit că participă doar la o singură activitate pe săptămână.
Cercetătorii americani au analizat şi momentul în care pierderile de memorie au devenit tot mai frecvente şi au aflat că pentru fiecare activitate adiţională la care a participat o persoană, momentul de declanşare a degradării memoriei a fost amânat cu 0,18 ani.
"Punctul în care declinul cerebral a intrat pe o pantă accelerată a fost amânat cu 1,29 de ani pentru persoanele care au participat la 11 activităţi pe săptămână, comparativ cu persoanele care au participat la doar patru astfel de activităţi pe săptămână", a explicat cercetătorul american Charles Hall, coordonatorul studiului.
Expertul american a explicat că aceste rezultate au rămas valide şi după ce echipa de cercetători au introdus în ecuaţie şi alţi factori, precum nivelul educaţiei fiecărui participant.
Acest studiu, publicat în revista specializată Neurology, a fost finanţat de National Institute of Aging din Statele Unite.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezolvarea zilnică a unui careu de cuvinte încrucişate previne pierderile de memorie.
 Vizualizări articol: 1494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezolvarea zilnică a unui careu de cuvinte încrucişate previne pierderile de memorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei