Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2009 - Anul XIV, nr. 186 (4172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Celulele imunitare cauzează multe probleme neuronale după un atac cerebral

O grupă de celule imunitare care migrează la nivelul creierului la scurt timp după producerea unui atac cerebral cauzează inflamaţii şi multe alte probleme neuronale, potrivit unui studiu recent publicat în revista Nature Medicine, informează Reuters.
Cercetătorii japonezi au demonstrat că şoarecii care au mai puţine celule imunitare au suferit mai puţine leziuni cerebrale după producerea unui atac cerebral decât şoarecii cu un nivel obişnuit de astfel de celule.
Akihiko Yoshimura de la Keio University\'s School of Medicine din Tokyo, coordonatorul acestui studiu, a explicat că, deşi leziunile iniţiale, cauzate de un atac cerebral, nu pot fi prevenite, medicamentele actuale pot fi folosite pentru a limita un al doilea val de leziuni cerebrale cauzate de celulele cerebrale care migrează cu mare viteză către creier, în zona în care a avut loc atacul cerebral.
"După producerea leziunilor iniţiale, celulele macrofage şi celulele de tipul T - două tipuri de celule imunitare - migrează în zona cerebrală afectată, iar această inflamaţie cauzează o creştere a infarctelor vasculare. Putem să blocăm acest al doilea val de leziuni prin suprimarea inflamaţiilor", a explicat profesorul nipon.
Mecanismul natural de apărare a organismului produce celule imunitare pentru a lupta cu virusurile şi bacteriile invadatoare sau ca urmare a producerii unor leziuni. Din nefericire, acelaşi mecanism se activează în mod automat şi după apariţia leziunilor produse de un atac cerebral.
În acest experiment, experţii japonezi au provocat o serie de atacuri cerebrale mai multor grupuri de şoareci şi au monitorizat felul în care fluxul de celule imunitare a cauzat inflamaţii şi alte leziuni cerebrale.
Primele celule imunitare care ajung în regiunea cerebrală se numesc celule Interleukin-23 (IL-23). "Celulele IL-23 în sine nu sunt dăunătoare, dar acestea activează alte celule imunitare, precum celulele de tipul T şi celulele macrofage, iar acestea atacă creierul. Acelaşi tip de activare se produce atunci când organismul este atacat de microbi şi în timpul producerii oricărui tip de leziuni", au explicat cercetătorii japonezi.
Şoarecii care au suferit cele mai puţine leziuni cerebrale au fost aceia care au fost modificaţi genetic pentru a avea mai puţine celule IL-23.
"Celulele IL-23 intervin imediat după atacul cerebral sau la o zi după producerea acestuia. Cu cât intervenţia (blocarea celulelor IL-23) este mai rapidă, cu atât este mai benefică pentru creier", au adăugat savanţii niponi.
Cercetătorii din Japonia speră să testeze această descoperire şi pe oameni. În prezent, un anticorp experimental cu acţiune împotriva celulelor Interleukin-23 se află în a doua etapă a testelor clinice.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Celulele imunitare cauzează multe probleme neuronale după un atac cerebral .
 Vizualizări articol: 959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Celulele imunitare cauzează multe probleme neuronale după un atac cerebral0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei