Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2009 - Anul XIV, nr. 173 (4159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate

Tratament eficient împotriva distrofiei musculare

O metodă de blocare a acţiunii mutaţiei genetice care produce distrofia musculară, caracterizată prin slăbirea şi atrofierea muşchilor, a fost descoperită de cercetătorii americani de la Universitatea Rochester din New York, al căror studiu a fost publicat în revista Science, informează bbc.co.uk.
Testele efectuate pe şoarecii cărora li s-a injectat un compus ce neutralizează acţiunea genei mutante care produce distrofia musculară au relevat faptul că muşchii acestora au început să funcţioneze mult mai eficient după începerea tratamentului.
Medicii de la Universitatea Rochester din New York, autorii acestui studiu, speră că descoperirea lor reprezintă un pas făcut în direcţia obţinerii unui tratament care să stopeze şi să inverseze evoluţia acestei maladii.
Medicii britanici consideră că rezultatele acestui studiu sunt extrem de încurajatoare. În Marea Britanie, aproximativ 7.500 de persoane suferă de diverse tipuri de distrofie musculară.
Distrofia miotonică, la fel ca şi celelalte tipuri ale acestei maladii, cauzează slăbirea şi atrofierea muşchilor, care înaintează, de regulă, în mod progresiv. Boala afectează muşchii feţei, maxilarului şi ai gâtului. Un alt simptom este rigiditatea musculară - miotonie - care se manifestă şi la nivelul mâinilor. Această maladie poate să apară la orice vârstă şi, în prezent, nu există niciun tratament care să poată să oprească evoluţia bolii.
Această boală este cauzată de mutaţia unei anumite gene amplasată pe cromozomul 19. Cercetătorii americani au descoperit că ARN-ul, care transportă mesajele genetice de la nucleu la restul celulei, pentru a produce proteinele necesare, joacă un rol esenţial în distrofia miotonică.
Fiecare genă produce propriul ei ARN. Însă, în cazul distrofiei miotonice, această mutaţie genetică poate conduce la producerea unui ARN toxic, care blochează anumite proteine să îşi îndeplinească funcţiile lor specifice, lipindu-se de acestea. Savanţii americani au descoperit că prin blocarea unei proteine, denumită "orbirea musculară", se produce această rigiditate caracteristică a mâinilor.
ARN-ul toxic se acumulează în mici depozite care sunt vizibile în nucleele celulelor musculare afectate. Cercetătorii au folosit o moleculă sintetică, denumită "antisense morpholino oligonucleotide", care imită o secvenţă din codul genetic al acestor proteine, pentru a distruge depozitele de ARN toxic şi pentru a reporni funcţionarea normală a activităţii celulare. Această moleculă sintetică a fost special concepută pentru a se fixa pe ARN-ul toxic şi pentru a neutraliza efectele negative ale acestuia.
Atunci când moleculele sintetice au fost injectate în celulele musculare ale şoarecilor suferind de distrofie miotonică, proteinele infectate cu ARN toxic au fost eliberate din prinsoarea acestuia şi şi-au reluat activitatea lor obişnuită. Simptomele distrofiei musculare au dispărut complet.
Medicii americani consideră că acest tratament revoluţionar le dă dreptul să spere la o stopare a evoluţiei bolii şi la inversarea efectelor acesteia, însă este nevoie de multă precauţie înainte de a fi testat pe oameni, deoarece muşchii şoarecilor au fost mult mai puţin afectaţi de această maladie decât cei ai oamenilor suferind de distrofie miotonică acută.
Specialiştii de la Universitatea Rochester intenţionează să continue acest studiu, pentru a detecta eventualele efecte secundare ale terapiei, înainte de a putea să înceapă studiile clinice pe pacienţi umani.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tratament eficient împotriva distrofiei musculare.
 Vizualizări articol: 860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tratament eficient împotriva distrofiei musculare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei