Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2009 - Anul XIV, nr. 171 (4157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legumele şi fructele zemoase, mai eficiente în hidratarea organismului decât un pahar cu apă

Anumite legume şi fructe zemoase hidratează organismul de două ori mai eficient decât un pahar cu apă, fiind şi o gustare revigorantă pe timpul lunilor fierbinţi de vară, potrivit unui studiu britanic, informează dailymail.co.uk.
Conţinând săruri hidratante, minerale şi zahăr, aceste legume şi fructe acţionează într-un mod asemănător cu băuturile izotonice folosite de sportivii profesionişti.
Legumele şi fructele zemoase acţionează ca un aliment şi o băutură încorporate în acelaşi produs, oferind organismului uman cantităţile de săruri minerale, zahăr natural, aminoacizi şi vitamine care sunt consumate în timpul exerciţiilor fizice. Studiul, coordonat de cercetătorii de la University of Aberdeen Medical School, a relevat faptul că această combinaţie hidratează organismul uman mai eficient decât un simplu pahar de apă sau băuturile folosite de sportivi.
Un alt studiu, realizat de experţii de la Universitatea din Napoli a relevat că substanţele precum luteina şi zeaxanthin, care se găsesc în fructe precum pepenele verde şi papaia, sunt şi mai eficiente în hidratarea organismului decât toate băuturile izotonice administrate sportivilor profesionişti.
În fruntea legumelor şi fructelor zemoase cu acţiune hidratantă se află pepenele verde, care conţine 92% apă, 8% zahăr şi concentraţii importante de săruri hidratante, calciu, magneziu, potasiu şi sodiu.
Totodată, pepenele verde este bogat în vitamina C, beta caroten şi licopen, care protejează organismul şi , faţă de razele ultraviolete.
Datorită conţinutului său bogat în apă (96%) şi balanţei echilibrate de minerale, castravetele are un efect hidratant de două ori mai puternic decât aceeaşi cantitate de apă consumată. Castravetele conţine un nivel aproape ideal de calciu şi magneziu, dar şi potasiu, sodiu şi alte minerale.
Două sau trei tulpini de ţelină consumate zilnic asigură necesarul organismului de sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier şi zinc. Aceste săruri sunt dizolvate în aproximativ 96% din apa necesară organismului în fiecare zi, contribuind la propagarea ei în întregul organism.
"Pentru a se hidrata corespunzător, oamenii trebuie să înlocuiască fluidele eliminate de organism prin altele care au o compoziţie asemănătoare cu cea a lichidelor din corp. Fructele şi legumele zemoase conţin adeseori concentraţii de minerale şi zahăr apropiate de aceste valori şi, din acest motiv, ele pot să hidrateze organismul mai eficient decât un simplu pahar cu apă", a concluzionat Susan Shirreffs, medic fiziolog şi expert în problemele legate de hidratare de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legumele şi fructele zemoase, mai eficiente în hidratarea organismului decât un pahar cu apă.
 Vizualizări articol: 939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Legumele şi fructele zemoase, mai eficiente în hidratarea organismului decât un pahar cu apă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei