Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2009 - Anul XIV, nr. 122 (4108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un medicament utilizat împotriva cancerului produce degradarea amprentelor digitale

Un medicament folosit în mod frecvent în tratamentul împotriva cancerului produce degradarea amprentelor digitale ale pacienţilor, cauzându-le probleme în timpul călătoriilor în străinătate, potrivit unui studiu publicat recent în Annals of Oncology, informează BBC News Online.

Un pacient a fost reţinut pentru verificări suplimentare, recent, timp de patru ore, de reprezentanţii biroului american pentru emigrare, înainte de a i se permite să intre pe teritoriul Statelor Unite.

Medicul pacientului, Eng-Huat Tan, din Singapore, recomandă tuturor bolnavilor de cancer care sunt trataţi cu medicamentul Capecitabină şi care doresc să călătorească în Statele Unite, să poarte asupra lor un bilet din partea medicului care îi tratează.

Eng-Huat Tan de la National Cancer Centre din Singapore a declarat că mai mulţi dintre pacienţii săi au raportat degradarea amprentelor lor digitale şi o parte dintre aceştia au avut probleme la Vamă, când au călătorit în Statele Unite.

Pacientul reţinut de autorităţile vamale americane, în vârstă de 62 de ani, suferea de cancer la cap şi gât care începuse să se răspândească, însă a reacţionat bine la tratamentul prescris. Medicii i-au administrat doze de Capecitabină pentru a preveni revenirea cancerului.

Deşi acest medicament este folosit în mod frecvent în tratamentul mai multor tipuri de cancer, el provoacă inflamaţii cronice ale palmelor şi tălpilor, provocând uneori descuamarea pielii, dar şi apariţia unor băşici şi a unor hemoragii la nivelul epidermei. În timp, acestea pot conduce la dispariţia completă a amprentelor digitale.

Pacientul doctorului Tan a prezentat efecte secundare moderate şi, pentru că acestea nu i-au afectat calitatea vieţii, medicul său a decis să îi prescrie în continuare acest medicament. În 2008, după trei ani de tratament cu Capecitabină, el a călătorit în Statele Unite pentru a-şi vizita rudele.

De câţiva ani, autorităţile americane le iau amprentele digitale tuturor turiştilor străini ajunşi pe aeroporturile americane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un medicament utilizat împotriva cancerului produce degradarea amprentelor digitale.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un medicament utilizat împotriva cancerului produce degradarea amprentelor digitale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei