Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2009 - Anul XIV, nr. 122 (4108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un dispozitiv experimental ameliorează astmul cronic fără ajutorul medicamentelor

Un dispozitiv experimental folosit în tratamentul împotriva astmului cronic foloseşte aerul cald pentru a reduce constricţia căilor respiratorii şi ameliorează simptomele acestei maladii fără ajutorul medicamentelor, informează Reuters.

Dispozitivul Alair, conceput de compania privată Asthmatx Inc din Sunnyvale, din California, reduce rata crizelor de astm cronic cu 32% şi numărul internărilor în clinicile de urgenţă cu 84% pentru pacienţii care suferă de astm cronic.

Pacienţii care utilizează acest dispozitiv lipsesc mai puţine zile de la serviciu sau de la şcoală din cauza crizelor de astm cronic şi se bucură de mai multe zile "bune", în care nu suferă nici o criză de astm, comparativ cu pacienţii care au primit placebo, potrivit unui studiu clinic recent, ale cărui rezultate au fost prezentate la congresul organizat de American Thoracic Society în oraşul american San Diego.

 

Cum funcţionează Alair

Dispozitivul Alair foloseşte un tub subţire, care încălzeşte uşor pereţii căilor respiratorii, cu aer cald, dezactivând o parte din muşchii prezenţi în ţesuturile din jurul acestora, oprind în acest fel îngustarea căilor respiratorii.

"Pacienţii care suferă de astm cronic prezintă de regulă o serie de muşchi foarte fini care înconjoară tuburile bronhice. Ei contribuie la declanşarea crizelor de astm. Principiul de funcţionare a acestui dispozitiv constă în slăbirea activităţii acestor muşchi", a explicat Mario Castro, de la Universitatea Washington din St. Louis, coordonatorul studiului.

Cercetătorii americani au testat acest dispozitiv pe 297 de pacienţi care sufereau de astm cronic, din şase ţări, împărţindu-i în două grupuri. Două treimi din totalul voluntarilor au beneficiat de trei tratamente cu dispozitivul Alair, iar o treime a primit un tratament placebo, utilizând acelaşi dispozitiv, dar fără să beneficieze de aer cald. Toţi pacienţii au fost atent monitorizaţi timp de un an.

 

Rezultate bune ale testelor

În general, pentru 79% dintre pacienţii care au beneficiat de acest tratament experimental, starea lor de sănătate s-a ameliorat.

Mario Castro a declarat că şi starea pacienţilor din grupul care a primit tratamentul placebo s-a îmbunătăţit, dar pacienţii care au folosit dispozitivul Alair au prezentat, din punct de vedere statistic, o ameliorare semnificativă.

"Cred că este un progres major. Avem opţiuni foarte limitate, în prezent, pentru aceşti pacienţi", a explicat Mario Castro.

El a declarat că toţi pacienţii au luat medicamente inhalante care combină un corticosteroid cu un bronhodilatator Beta-agonist, precum medicamentul Advair, produs de GlaxoSmithKline. Cu toate acestea, starea pacienţilor nu a prezentat o ameliorare adecvată.

Singura alternativă pentru aceşti pacienţi este medicamentul Xolair sau Omalizumab, un medicament produs de Novartis pentru tratarea astmului alergic, dar nu toate formele de astm sunt cauzate de alergii, a explicat Mario Castro.

Compania Asthmatx Inc, care a conceput dispozitivul Alair, a depus actele pentru aprobarea pe scară naţională a acestui produs la U.S. Food and Drug Administration, iar o decizie a forurilor competente este aşteptată în această toamnă. Acest tratament a fost deja aprobat în Europa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un dispozitiv experimental ameliorează astmul cronic fără ajutorul medicamentelor.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un dispozitiv experimental ameliorează astmul cronic fără ajutorul medicamentelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei