Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2009 - Anul XIV, nr. 119 (4105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diabeticii pot reduce riscul de producere a infarctului prin scăderea glicemiei

Un mai bun control al glicemiei persoanelor care suferă de diabet contribuie la diminuarea semnificativă a riscului de producere a infarctului miocardic, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat recent în revista Lancet, informează BBC News.

Persoanele care suferă de diabetul de tipul 2 au în general un nivel al glicemiei peste medie, în ciuda medicamentelor pe care le primesc.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie au realizat acest studiu pe un eşantion de 33.000 de persoane şi au aflat că prin aducerea glicemiei acestor pacienţi mai aproape de valoarea medie a glicemiei persoanelor sănătoase se obţine o scădere a riscului de producere a infarctelor cu 17%.

Experţii de la fundaţia de caritate Diabetes UK au avertizat însă că această metodă nu este potrivită pentru toate categoriile de pacienţi.

În cazul diabeticilor în vârstă sau cu o stare de sănătate precară, există riscul ca din cauza scăderii provocate a glicemiei, să sufere de ameţeli, dureri de cap, sau, în cazurile cele mai grave, să intre în comă.

Echipa de cercetători de la Universitatea Cambridge a decis să reanalizeze cinci dintre studiile majore efectuate în perioada recentă asupra acestei problematici, deoarece opiniile medicilor rămân împărţite în privinţa reducerii asistate a glicemiei în cazul diabeticilor.

Normele medicale actuale din Marea Britanie le recomandă celor 2,5 milioane de diabetici britanici să îşi menţină nivelul glicemiei în jurul valorii de 7%. Cercetătorii au descoperit faptul că pacienţii suferind de diabet care şi-au menţinut glicemia în jurul concentraţiei de 4-5%, valoarea medie obişnuită pentru persoanele sănătoase, se bucurau de câteva beneficii suplimentare.

În afara reducerii cu 17% a riscului de producere a infarctelor, aceşti pacienţi au prezentat o scădere de 15% a riscului de producere a tuturor maladiilor cardiace.

Cercetătorii britanici susţin că acest lucru echivalează cu salvarea a trei vieţi la fiecare 200 de pacienţi diabetici care au urmat tratament timp de cinci ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diabeticii pot reduce riscul de producere a infarctului prin scăderea glicemiei.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diabeticii pot reduce riscul de producere a infarctului prin scăderea glicemiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei