Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mai 2009 - Anul XIV, nr. 117 (4103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O substanţă din ceaiul verde, promiţătoare în combaterea propagării maladiei SIDA

O substanţă din ceaiul verde s-ar putea dovedi eficientă în combaterea contaminării cu maladia SIDA pe cale sexuală, potrivit unui studiu german, publicat de revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), citat de AFP.

Studiul, efectuat de Universitatea Heidelberg şi de Institutul pentru virologie experimentală din Hamburg, a demonstrat că substanţa Epigallocatechin (EGCG), un polifenol sau tanin vegetal conţinut de ceaiul verde, are capacitatea de a inhiba o anumită proteină din spermă, care este folosită ca mijloc de propagare de virusul HIV.

Din acest motiv, cercetătorii au presupus că prin includerea unui inhibitor, ca agent microbicid, ar putea să obţină rezultate bune în încercarea de a împiedica transmiterea maladiei SIDA pe cale sexuală.

Ei au demonstrat că prin aplicarea locală, la femei, a unei soluţii pe bază de polifenol de ceai verde (EGCG) se poate obţine o "anihilare de o manieră eficientă a proprietăţii de propagare a infecţiei".

Ţinând cont de faptul că majoritatea celor 33 de milioane de seropozitivi din lume au fost infectaţi cu HIV în urma unor relaţii heterosexuale şi că 96% din noile cazuri de contaminare apar în ţările sărace, oamenii de ştiinţă sunt de părere că descoperirea proprietăţilor inhibitoare ale compuşilor din ceaiul verde reprezintă o soluţie "promiţătoare".

Substanţa EGCG pare să fie un supliment promiţător pentru microbicidele antiretrovirale cu scop de limitare a transmiterii maladiei SIDA pe cale sexuală, se concluzionează în finalul acestui studiu. EGCG din ceaiul verde a fost deja recunoscut peste proprietăţile sale antitumorale, antioxidante, antibacteriene şi antivirale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O substanţă din ceaiul verde, promiţătoare în combaterea propagării maladiei SIDA .
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O substanţă din ceaiul verde, promiţătoare în combaterea propagării maladiei SIDA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei