Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mai 2009 - Anul XIV, nr. 117 (4103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premierul Boc promite sprijin "instituţional" din partea Guvernului pentru industria de apărare

Vineri, 22 Mai 2009 (19:18:25)
Premierul Emil Boc a promis, vineri, în timpul unei vizite la Aerostar Bacău, sprijin "instituţional" din partea Guvernului şi a spus că analizează "simplificarea procedurilor birocratice" în scopul deschiderii unor pieţe externe pentru firmele româneşti din industria de apărare.

"În această perioadă, discutăm la nivelul Guvernului şi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării strategia de înzestrare a Armatei până în 2015 şi vom încuraja consorţiile, parteneriatele, astfel încât industria din România să aibă mai multe comenzi. Analizăm, de asemenea, împreună cu Ministerul de Externe, simplificarea procedurilor şi a mecanismelor birocratice pentru deschiderea unor pieţe externe care nu sunt sub embargouri, astfel încât firmele româneşti de profil să aibă mai multe oportunităţi. Mă bucură faptul că Aerostar SA nu disponibilizează angajaţi, ceea ce indică un management performant. Vă asigur de tot sprijinul instituţional de care veţi avea nevoie", a declarat, vineri, premierul Emil Boc în timpul întâlnirii cu conducerea şi liderii de sindicat de la Aerostar SA Bacău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a făcut această declaraţie după discuţiile cu managerul SC Aerostar, Grigore Filip, care a prezentat pe scurt istoria şi realizările firmei şi a solicitat sprijin guvernamental pentru industria de apărare.

Premierul Emil Boc a promis că va ţine seama de solicitările conducerii Aerostar. El a vizitat mai multe hale de producţie şi de reparaţie a avioanelor civile.

Grigore Filip, managerul societăţii Aerostar Bacău, a precizat că este necesară corelarea termenelor de emitere a autorizaţiilor cu termenele impuse prin legea achiziţiilor publice.

"Există o întârziere în obţinerea licenţelor de export, iar într-un mediu concurenţial trebuie să ne mişcăm repede. Nu avem avion multirol, nu avem transportor 4x4, dar avem capabilităţi şi putem participa la consorţii, însă trebuie încurajate inclusiv prin măsuri politice aceste parteneriate, în contextul în care înregistrăm o scădere pe piaţa militară, generată de MApN. Am crescut însă la extern, şi, chiar dacă resimţim criza, nu suntem în situaţia să disponibilizăm personal, a mai spus Grigore Filip, managerul Aerostar.

La începutul lunii aprilie, Filip declara că societatea Aerostar SA Bacău a fost nevoită, în ultimele luni, să reducă tarifele practicate pentru activităţile de mentenanţă a avioanelor, ca să nu piardă contractele cu clienţi importanţi din Asia şi din Europa de Vest.

Afacerile firmei Aerostar Bacău (ARS), specializată în construcţia şi reparaţia de aeronave, au crescut în primul trimestru cu 11,7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 27,75 milioane lei la 31,01 milioane lei, potrivit raportului firmei, remis, la începutul lunii mai, Bursei de Valori Bucureşti.

Aerostar este controlată în proporţie de 71,09% de Iarom Bucureşti, printre acţionari numărându-se şi SIF Moldova, cu 11,24% din titluri.

Aerostar Bacău, care are în jur de 1.700 de angajaţi, este firma care se ocupă de mentenanţa avioanelor pentru mai multe companii de transport aerian din străinătate, dar şi pentru Aviaţia militară din România. A realizat modernizarea MIG-ului Lancer şi are contracte pentru producţie şi întreţinere de tehnică militară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul Boc promite sprijin \"instituţional\" din partea Guvernului pentru industria de apărare.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premierul Boc promite sprijin \"instituţional\" din partea Guvernului pentru industria de apărare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei