Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mai 2009 - Anul XIV, nr. 117 (4103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Jocuri de noroc

Fiul unui om de afaceri sucevean, arestat la Cluj pentru fraude la cazinouri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Mirel Simota (24 de ani), fiul unui om de afaceri din municipiul Rădăuţi, Gelu Simota, patronul barului „Millenium” şi al restaurantului „Ţărăncuţa”, a fost arestat preventiv de judecătorii din Cluj, fiind acuzat de fraudă informatică, constând în aceea că, împreună cu alţi tineri, a delapidat mai multe societăţi de jocuri de noroc sau cazinouri din cinci judeţe.

Mirel Simota şi complicii săi, doi tineri din Cluj, în vârstă de 29, respectiv 25 de ani, au fost prinşi în flagrant de poliţiştii clujeni de la Crimă Organizată în dimineaţa zilei de 13 mai a.c., în timp ce tocmai dădeau un tun de 20.000 de lei la un cazino din municipiul Cluj-Napoca.

După ce au fost reţinuţi pentru 24 de ore, tânărul rădăuţean şi unul dintre complicii săi, Florin Arieşan Lung (29 de ani), zis „Broască”, de 29 de ani, bodyguard într-un local din cartierul clujean Gheorghieni, au fost duşi în faţa judecătorilor, care, în baza probelor strânse de anchetatori, au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile în cazul suceveanului, respectiv 20 de zile în cazul tânărului din Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă al structurilor de combatere a crimei organizate din Cluj, gruparea din care făceau parte cei doi tineri era monitorizată încă de la începutul acestui an.

„Aceştia conectau la sistemul informatic şi de alimentare al respectivelor jocuri de noroc un dispozitiv confecţionat artizanal, de tip “Hot Spot”, cu scopul perturbării bunei funcţionări a acestora şi obţinerea în mod fraudulos de sume de bani”, susţin anchetatorii.

 

Cei cinci de „7” câştigători  

Din informaţiile obţinute de procurorii care s-au ocupat de acest caz, bodyguard-ul poreclit “Broască” alegea agenţiile de jocuri de noroc sau cazinourile care nu aveau camere de supraveghere, după care, alături de Simota şi un alt complice, montau pe aparatul de jocuri mecanice dispozitivul confecţionat artizanal şi, în momentul în care aparatul le indica numărul „7”, îl decuplau de la reţeaua electrică.

De fiecare dată când prindeau un „7”, cei trei decuplau aparatul şi îl repuneau în funcţiune până la următorul „7”.

Când obţineau de cinci ori aceeaşi cifră, erau automat câştigătorii unor sume deloc de neglijat.

În fiecare zi în care “jucau” la aparate, membrii grupării câştigau cel puţin 5000 de lei.

 

Au câştigat la cazino aproape un miliard de lei vechi

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Cluj explică că rădăuţeanul şi complicii săi au creat astfel de fraude şi la cazinouri şi săli de jocuri de noroc de pe raza altor patru judeţe.

„Prejudiciul cauzat pe raza judeţului Cluj este estimat la 92.000 (920 de milioane de lei vechi) din care a fost recuperată suma de 40.000 de lei, urmând a fi stabilite şi prejudiciile cauzate în judeţele Alba , Sălaj, Satu Mare şi Timiş”, se precizează în comunicatul de presă al anchetatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiul unui om de afaceri sucevean, arestat la Cluj pentru fraude la cazinouri.
 Vizualizări articol: 1368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Fiul unui om de afaceri sucevean, arestat la Cluj pentru fraude la cazinouri4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Simota excrocii Radautiului trimis de
(22 mai 2009, 19:35:56
Dominilor familia Simota e o familie de excroci unu Simota Gelu are dosar penal pt.vatamare corporala grava doi Simota Elema dosar penal pt.inselaciune trei doasr penal Simota mihai in jud.Suceava pt.punere in circulatie de valuta falsa.Aceasta familie pe langa faptul ca are datorii cat nu acopera tot ceea cea au au inselat N societati asa ca mai lasati-o mai moale cu OM DE AFACERI niste EXCROCI.Voi cei de la Monitorul mai intrebati in stanga dreapta despre pers.implicate in articolele pe care le scrieti.
2.   O.O trimis de
(23 mai 2009, 17:51:17
Prietene nu cred ca esti tu in masura de a categorisi pe cineva " excroc ". In primul rand daca vrei sa postezi vreun text melodramatic sau poate, o parere personala trebuie sa mai faci cativa ani de scoala. Si nu mi-e jena sa-ti zic drept in fata...esti analfabet.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei