Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mai 2009 - Anul XIV, nr. 117 (4103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cafeaua solubilă stimulează performanţa mentală, hidratează organismul şi are efect antioxidant

Cafeaua solubilă stimulează performanţa mentală, hidratează organismul şi are un conţinut bogat în antioxidanţi care protejează celulele organismului de distrugerea oxidativă, potrivit unor studii.

Antioxidanţii din componenţa cafelei solubile acţionează la nivelul organismului şi luptă împotriva radicalilor liberi, neutralizând efectele nocive produse de aceştia, conform unor studii recente din domeniu.

Pe lângă efectele pe care antioxidanţii îi au în prevenirea diverselor afecţiuni, cafeaua solubilă are un rol important asupra capacităţii de concentrare mentală, reducând oboseala, contribuind la performanţă în diferite activităţi intelectuale şi la starea de alertă prin creşterea timpului de reacţie.

De asemenea, cafeaua solubilă reprezintă o sursă de hidratare, contribuind la necesarul zilnic de 1,5 - 2 litri de lichide recomandat de către specialişti.

În plus, cafeaua este cea mai populară băutură, exceptând apa. Faimosul scriitor francez al secolului XIX Honoré de Balzac obişnuia să bea aproximativ 40 de cafele pe zi. Până în secolul XX, în anumite regiuni cafeaua era considerată un fel de mâncare. Oamenii din triburile etiopiene amestecau fructele de cafea cu grăsimea de la animale pentru a le mânca.

Pentru un kilogram de cafea este nevoie de 4.000 - 5.000 de boabe de cafea. Beethoven, un iubitor de cafea, era atât de preocupat şi tipicar în prepararea cafelei încât număra câte 60 de boabe pentru a-şi pregăti o ceaşcă de cafea.

Cafeaua a salvat ziua nunţii lui Marilyn Monroe cu scenaristul Arthur Miller, în 1956. Marylin voia să poarte o rochie de culoare crem, dar cu o zi înainte de nuntă a descoperit cu stupoare că avea voalul alb şi nu se potrivea deloc cu rochia de mireasă. Aşa că, Marylin a spălat voalul de nuntă în cafea tare. A doua zi, mireasa a purtat rochia crem, perfect asortată cu voalul de culoare cafelei.

Peste 53 de ţări de pe întreg mapamondul cultivă cafea. Cafeaua solubilă se produce întocmai ca şi cea măcinată: boabele sunt amestecate, prăjite şi măcinate. În cazul cafelei solubile, boabele sunt şi filtrate. După filtrarea cafelei fermentate se elimină apa prin una dintre cele două metode: spray drying sau freeze drying.

Compania Nestle, a lansat ieri o campanie de informare "Despre cafea cu sănătate", în care vor fi prezentate rezultatele unui studiu mai amplu privind efectele cafelei solubile asupra sănătăţii. Campania începută în mai va dura până la sfârşitul lui 2009.

Potrivit studiului, fiecare cană de cafea solubilă contribuie la menţinerea unei stări de bine şi de sănătate a organismului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cafeaua solubilă stimulează performanţa mentală, hidratează organismul şi are efect antioxidant.
 Vizualizări articol: 1033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cafeaua solubilă stimulează performanţa mentală, hidratează organismul şi are efect antioxidant5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei