Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mai 2009 - Anul XIV, nr. 117 (4103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Creditele pentru studenţi, o problemă încă în studiu la Ministerul Educaţiei

Vineri, 22 Mai 2009 (17:39:30)
Introducerea sistemelor de credite pentru studenţi ar putea contribui la creşterea numărului acestora, a veniturilor instituţiilor de învăţământ superior cât şi crearea unor oportunităţi pentru programe de studii sau locuri pentru exercitarea profesiei, potrivit unui raport al BM şi MECI.

Banca Mondială (BM) şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) au elaborat un document intitulat "Introducerea unei scheme de credite pentru studenţi în România", lansat vineri, cu ocazia Formului UNESCO dedicat învăţământului superior din Europa.

Studiul prezintă mai întâi o radiografie a sistemului învăţământului superior, după care un amplu capitol este dedicat introducerii schemelor de credite pentru studenţi în România.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a înfiinţat Agenţia Naţională de Credite pentru Studenţi, dar estimează că aceasta ar putea intra în funcţiune în cursul anului universitar 2009-2010 dacă vor fi găsite resursele financiare necesare.

"Soluţia de a avea această Agenţie care să funcţioneze într-un fel ca o bancă ne va ajuta într-o perspectivă nu foarte îndepărtată să încercăm să funcţioneze ca un element de stimulare a performanţei în învăţământul superior. Studenţii ar putea avea posibilitea să-şi finanţeze studiile, ar avea mai mult timp să se ocupe de şcoală şi nu ar mai fi nevoie să muncească ca să-şi procure resursele financiare necesare", a spus Andronescu.

În opinia echipei Băncii Mondiale, un scenariu în care creditele pentru studenţi se adaugă pur şi simplu structurii existente de finanţare a învăţământului superior fără nicio măsură compensatorie de creştere a veniturilor pentru asistenţă financiară ar fi neviabil pe termen lung şi ar comporta costuri de oportunitate inacceptabile având în vedere substanţialele investiţii în capacitate şi în calitate pe care trebuie să le facă statul.

Potrivit raportului, există posibilitatea unor programe eficiente de credite pentru studenţi care pot mări atât viabilitatea instituţională, cât şi accesul şi participarea studenţilor. Cu toate acestea, creditele pentru studenţi sunt complexe, trebuie să fie bine concepute şi bine executate.

"Din păcate, multe din programele de credite pentru studenţi au fost un eşec atât din cauza modului în care au fost proiectate cât şi al celui în care au fost aplicate", potrivit raportului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creditele pentru studenţi, o problemă încă în studiu la Ministerul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creditele pentru studenţi, o problemă încă în studiu la Ministerul Educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei