Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2009 - Anul XIV, nr. 108 (4094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Depresia provocată de recesiunea economică afectează din ce în ce mai mulţi bărbaţi

Bărbaţii fac mari eforturi pentru a face faţă impactului emoţional produs de criza economică mondială, potrivit unui sondaj efectuat de fundaţia de caritate specializată în probleme mintale Mind, informează bbc.co.uk.

Aproape 40% dintre bărbaţi au recunoscut faptul că se simt foarte descurajaţi în privinţa siguranţei locului de muncă şi că se gândesc aproape tot timpul la serviciu şi la bani. Sondajul a fost efectuat de fundaţia de caritate Mind pe un eşantion de 2.000 de adulţi.

Potrivit acestui sondaj, bărbaţii sunt mai puţin dispuşi decât femeile să apeleze la consiliere de specialitate. Organizaţia de caritate Mind a declarat că în prezent există 2,7 milioane de bărbaţi în Marea Britanie care suferă de diverse probleme mintale, precum depresie, anxietate sau stres.

Experţii britanici au remarcat faptul că bărbaţii care au participat la acest sondaj au fost mult mai ezitanţi decât femeile atunci când vine vorba de a vorbi cu cineva când sunt stresaţi. Doar 29% dintre bărbaţi s-au declarat dispuşi să discute cu prietenii sau cu familiile lor despre problemele pe care le aveau, comparativ cu 53% dintre femei.

Bărbaţii sunt mai puţin dispuşi să apeleze la ajutor de specialitate şi o treime dintre ei au declarat că s-ar simţi ruşinaţi dacă ar face-o.

Aproximativ 5% dintre bărbaţi au mărturisit că s-au gândit să se sinucidă, comparativ cu 2% în cazul femeilor.

Reprezentanţii fundaţiei Mind au cerut guvernului britanic să pună la punct o strategie pentru îmbunătăţirea sănătăţii mintale a populaţiei şi pentru ajutorarea angajaţilor bărbaţi care suferă de pe urma stresului.

Organizaţia Mind susţine că deşi bărbaţii şi femeile care suferă de pe urma problemelor mintale sunt în număr aproximativ egal, bărbaţii sunt greu de diagnosticat şi de tratat. Recesiunea mondială poate să agraveze şi mai mult această situaţie, iar studii recente au relevat faptul că unul din şapte bărbaţi au suferit de crize de depresie la mai puţin de şase luni după ce şi-au pierdut locul de muncă.

Anumite minorităţi etnice prezintă riscuri de stres şi tulburări mintale mai mari decât altele. De exemplu, bărbaţii din Caraibe de origine africană sunt de trei ori mai expuşi ca bărbaţii albi în faţa riscului de a fi internaţi în clinici psihiatrice şi de a apela la tratamente medicale invazive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Depresia provocată de recesiunea economică afectează din ce în ce mai mulţi bărbaţi.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Depresia provocată de recesiunea economică afectează din ce în ce mai mulţi bărbaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei