Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2009 - Anul XIV, nr. 108 (4094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autismul, asociat cu anomaliile fiziologice ale creierului

Copiii care suferă de autism prezintă frecvent o zonă cerebrală supradimensionată, asociată cu numeroase funcţii cognitive, precum recunoaşterea chipurilor persoanelor şi cu diverse tipuri de emoţii, precum frica, potrivit unui studiu recent al cercetătorilor americani, relatează AFP.

O tehnică de imagistică prin rezonanţă magnetică (IRM) a relevat faptul că nucleul amigdalian, un grup de neuroni din creier în formă de migdală, este adeseori mult mai mare la copiii în vârstă de doi-patru ani care suferă de autism, au declarat autorii acestui studiu, publicat în Archives of General Psychiatry.

"Autismul este o tulburare de dezvoltare neuronală complexă, care implică multiple sisteme cerebrale, iar datele obţinute prin IRM, măsurătorile circumferinţei capului, ca şi studiile post-mortem indică faptul că un creier supradimensionat reprezintă o caracteristică a autismului, care apare la sfârşitul primului an de viaţă", a explicat Matthew Mosconi de la Universitatea Carolina de Nord, coautor al studiului.

Cercetătorii americani au efectuat teste IRM pe 50 de copii suferind de autism şi pe un grup de control format din 33 de copii sănătoşi.

Tuturor copiilor incluşi în acest studiu li s-au efectuat analize IRM şi teste comportamentale pentru detectarea autismului, specifice pentru copiii cu vârste cuprinse între doi şi patru ani, precum evaluarea capacităţii de atenţie şi a capacităţii de a iniţia un contact social.

Rezultatele studiului au indicat faptul că supradimensionarea masei nucleului amigdalian se accelerează înainte de împlinirea vârstei de doi ani la copiii suferind de autism şi că această zonă rămâne supradimensionată pe întreaga durată a primilor ani ai copilăriei.

În plus, creşterea nucleului amigdalian la copiii autişti de doi ani este disproporţionată în raport cu dezvoltarea totală a creierului, iar acest dezechilibru se menţine până la vârsta de patru ani.

Această descoperire i-a determinat pe cercetători să afirme că modificările din structura creierului ar putea să reprezinte principala cauză de declanşare a autismului.

Nucleul amigdalian joacă un rol esenţial în analizarea de către creier a expresiilor faciale ale celorlalte persoane şi în alertarea celorlalţi centrii cerebrali asupra semnificaţiei emoţionale a unui anumit eveniment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autismul, asociat cu anomaliile fiziologice ale creierului .
 Vizualizări articol: 706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autismul, asociat cu anomaliile fiziologice ale creierului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei