Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2009 - Anul XIV, nr. 72 (4058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declinul mental începe la 27 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Oamenii de ştiinţă au descoperit că abilităţile mentale ale oamenilor ating un apogeu la 22 de ani, după care, în decursul următorilor cinci ani, acestea încep să se deterioreze. Profesorul american Timothy Salthouse a explicat că rezultatele unui studiu efectuat de echipa sa sugerează faptul că terapiile menite să prevină problemele legate de vârstă ar trebui să înceapă mult mai devreme de perioada de pensionare, aşa cum se întâmplă în prezent.

„Rezultatele pe care le-am obţinut contribuie la concluzia că anumite aspecte ale declinului cognitiv asociat cu înaintarea în vârstă apar prima dată pe la 30 de ani, fiind raportate în cazul adulţilor sănătoşi, cu o educaţie bună”, a explicat Salthouse.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 2.000 de bărbaţi şi femei, pe parcursul a şapte ani. Respondenţii, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, au fost supuşi la diverse experimente intelectuale, printre care rezolvarea unor puzzle-uri vizuale, memorarea unor cuvinte, reproducerea anumitor detalii din diverse povestiri şi recunoaşterea unor litere şi simboluri. Teste de acest gen sunt de multe ori folosite pentru diagnosticarea problemelor şi tulburărilor mentale, inclusiv demenţă. Cercetarea efectuată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Virginia arată că în nouă din 12 teste s-a dovedit că vârsta la care intelectul atinge performanţa maximă este 22 de ani. Următoarea etapă semnificativă în dezvoltarea unui om este pragul de 27 de ani, vârstă la care s-au înregistrat cele mai mici valori ale rezultatelor în trei domenii de maximă importanţă: raţionament, viteză de gândire şi reacţie şi vizualizare spaţială.

Rezultatele studiului au mai arătat că, în general, memoria începe să intre în declin în jurul vârstei de 37 de ani. Totuşi, raportul a scos la iveală faptul că abilităţile ce se bazează pe cunoştinţele acumulate, ca de exemplu rezultatele obţinute la testele de performanţă privind vocabularul sau cultura generală, merg în progres până la vârsta de 60 de ani.

E bine să ştiţi că vârsta de 27 de ani are conotaţii negative, fiind considerată chiar nefastă, dacă ţinem cont de faptul că mulţi dintre artiştii talentaţi ai lumii, precum Jimi Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin sau Kurt Cobain s-au stins din viaţă la această vârstă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Declinul mental începe la 27 de ani.
 Vizualizări articol: 972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Declinul mental începe la 27 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei