Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2009 - Anul XIV, nr. 72 (4058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La IPJ Suceava

Peste o sută de sesizări privind copii dispăruţi, în 2008

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava trage un semnal de alarmă în privinţa creşterii numărului de dispariţii de copii înregistrate în ultimii ani.

Reprezentanţii \'Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii\' din cadrul IPJ Suceava sunt de părere că dispariţiile de minori necesită o analiză atentă, înainte de a deveni un fenomen.

Numai în anul 2008, o arată statisticile poliţiei judeţene, au fost primite 104 sesizări privind dispariţia unor minori.

„Din fericire, marea majoritate s-au dovedit a fi plecări voluntare ale acestora, minorii fiind identificaţi şi reîncredinţaţi familiilor sau ocrotitorilor legali. Pericolele la care se expun, însă, aceşti copii sunt imense”, a declarat inspectorul Ionuţ Epureanu, ofiţer de prevenire în cadrul IPJ Suceava.

La mijlocul acestei săptămâni, de Ziua Poliţiei Române (n.r.-25 martie), lucrători de poliţie şi voluntari din liceele sucevene au împărţit pliante cu mesaje informativ-preventive şi au organizat activităţi de informare şi conştientizare a tinerilor şi părinţilor acestora cu privire la riscurile plecărilor voluntare ale minorilor de la domiciliu.

„Astfel de cazuri sunt strâns legate de abandonul şcolar şi lipsa de educaţie, iar prin finalitatea lor – de multe ori în domeniul criminalităţii - influenţează întreaga comunitate mai mult decât situaţia socio-economică. De aceea, începând din primii ani de viaţă, minorii au nevoie de o educaţie temeinică în care să se dezvolte autocontrolul şi responsabilitatea”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de Presă al IPJ Suceava.

 

Copii dispăruţi fără urmă de ani de zile

În prezent, pe site-ul Poliţiei Române, la rubrica \'Copii dispăruţi\' figurează patru minori din judeţul Suceava.

Georgiana Monica Lăcătuş, în vârstă de 16 ani, din Gura Humorului, este dată dispărută din data de 13 februarie 2009.

Potrivit poliţiei, în acea zi, minora a plecat de la internatul Colegiului Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc şi nu a mai revenit.

„Posibil să fie în Italia”, se precizează pe site-ul poliţiei, cu menţiunea că adolescenta a mai fugit de acasă.

Florentina Andrei, tot în vârstă de 16 ani, din Fălticeni, a fost dată în urmărire generală după ce, în dimineaţa zilei de 12 februarie a.c., în jurul orei 6:30, a plecat de acasă spre şcoală şi nu a mai revenit. Din câte se pare, minora s-ar afla în Spania.

Pe lista copiilor dispăruţi se numără şi doi minori, ale căror cazuri au rămas nerezolvate de trei, respectiv patru ani.

Vasile Gheorghiu a dispărut în luna aprilie a anului 2006. Vasile avea pe atunci 5 ani şi, pe 4 aprilie 2006, se juca cu mingea, împreună cu alţi copii, pe malul Bistriţei.

Cea mai probabilă ipoteză e că micuţul a căzut în râu şi a fost înghiţit de ape.

Aceeaşi ipoteză cutremurătoare planează şi în cazul dispariţiei Cristinei Lusciac. Minora a fost văzută ultima oară pe 25 aprilie 2005, pe malul pârâului Pârâului Neagra. Avea 11 ani atunci. „Posibil să fi căzut în Bistriţa în timp ce alerga după mingea cu care se juca”, se precizează pe www.politiaromana.ro, la rubrica „Copii dispăruţi”.  

„Dincolo de cifre, sunt dramele umane: vieţi distruse, copii care poartă şi peste ani urmele traumelor prin care au trecut, părinţi care se sting, cu sentimentul de vinovăţie în suflet. Lacrimi, tăcere, amintiri dureroase şi, în multe cazuri, disperarea de a nu şti dacă puiul de om mai trăieşte sau nu”, se arată în comunicatul poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de sesizări privind copii dispăruţi, în 2008.
 Vizualizări articol: 1963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste o sută de sesizări privind copii dispăruţi, în 20083.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei