Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2009 - Anul XIV, nr. 72 (4058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Clarificare

Luhan risipeşte suspiciunile asupra studiilor sale în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Administratorul public al judeţului Suceava, Petru Luhan, a împrăştiat suspiciunile referitoare la autenticitatea studiilor sale la universităţi din străinătate. În ultima perioadă au apărut mai mult zvonuri care susţineau că Luhan şi-a cumpărat diplomele de pe internet şi că nu are nici pe departe competenţele pentru care a fost angajat la Consiliul Judeţean Suceava, cu un venit salarial consistent.

Demersurile pe care le-am făcut la Universitatea Osnabrueck din Germania, la preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, precum şi la cel vizat au dus la clarificarea situaţiei. Astfel, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului din România a atestat, în data de 27 martie a.c.,  printr-un document oficial, că “diploma de master obţinută de Petru Luhan la Universitatea Osnabrueck în data de 10 februarie 2004 se echivalează cu diploma de master în domeniul economiei din România”.

“Titularul prezentului atestat se bucură de toate drepturile conferite absolvenţilor instituţiilor sau unităţilor de învăţământ similare, acreditate, din România”, se arată în document.

De asemenea, Comisia de examinare a Facultăţii de Ştiinţe Economice de la Universitatea Osnabrueck, prin Biroul comisiei pentru examenul de diplomă, atestă, în data de 24 martie 2009, că programul de studiu pentru obţinerea diplomei în Administrarea Afacerilor este stabilit pentru o perioadă normală de studiu de nouă semestre şi că diploma acordată de această instituţie de învăţământ superior este echivalentă celei de master.

 

Povestea lui Luhan

Petru Luhan este născut în Frătăuţii Vechi, într-o familie numeroasă şi simplă: tata şofer şi mama casnică. A urmat liceul din Siret, a avut câteva slujbe prin apropierea satului natal, după care a decis să plece din ţară.

“În primii ani după 1990 era ideea că ori ai studii, ori nu, e tot aia. Am împrumutat bani şi la 21 de ani am depus dosarul pentru studii, la Ambasada Germaniei. Am fost respins pe un motiv de doi bani. Am învăţat singur limba germană şi m-am dus din nou la ambasadă. Am stat toată noaptea la coadă, dar am obţinut o viză de şase luni pentru studii. Aveam doi prieteni la Osnabrueck, de fapt asta însemna pentru mine Germania, şi direct acolo am plecat”, spune Petru Luhan. Povesteşte că s-a înscris la universitate pe un loc cu taxă, circa 500 de mărci pe semestru. În prima etapă a stat la prieteni, apoi în campusul universitar. Ulterior s-a mutat la o familie de nemţi care l-au tratat exact ca pe un membru al familiei. Ca să-şi poată plăti taxele a fost chelner şi a lucrat într-o fabrică de cupru.

“Am lucrat în faţa unei sobe la fabrica de cupru câteva vacanţe de vară, acolo se plătea cel mai bine. Colegii plecau în vacanţă, eu mă bucuram când găseam un job”, povesteşte Luhan.

Cu banii adunaţi a plecat în 2001 pentru cinci luni în SUA, la o universitate din Boston pentru un curs de limba engleză, apoi la o universitate din Australia pentru un semestru. Ca stagii de practică, a optat pentru Deutsche Bank şi Parlamentul Germaniei.

“După ce am terminat facultatea am lucrat la Frankfurt, ca economist, la Continental Automotive System până în 2006, apoi un an la filiala lor de la Sibiu. De aici am plecat la firma Veka, unde am lucrat vreo 6 luni, apoi la Petrom Service ca manager financiar şi în final la Consiliul Judeţean Suceava”, a spus Petru Luhan.

Acum este desemnat candidatul PD-L Suceava pentru Parlamentul European şi are convingerea că strategia pe care o va elabora partidul pentru el îl va face câştigător şi va pleca la Bruxelles.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan risipeşte suspiciunile asupra studiilor sale în străinătate.
 Vizualizări articol: 1381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 13 voturi
Luhan risipeşte suspiciunile asupra studiilor sale în străinătate3.2513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo petrica trimis de
(28 mar 2009, 15:19:42
acest baiat chear merita sa ajunga europarlamentar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei