Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mar 2009 - Anul XIV, nr. 70 (4056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapia prin muzică îmbunătăţeşte vederea pacienţilor care au suferit atacuri cerebrale

Ascultarea unor secvenţe muzicale liniştitoare poate contribui la îmbunătăţirea vederii afectate a pacienţilor care au suferit atacuri cerebrale, potrivit unui studiu britanic publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences, informează bbc.co.uk.

Aproximativ 60% dintre pacienţii care au suferit accidente cerebrale dezvoltă tulburări de vedere, grupate sub denumirea de "alterare a calităţii vizuale".

Pacienţii îşi pierd capacitatea de mai focaliza obiectele aflate în câmpul lor vizual corespunzător zonei cerebrale opuse celei unde a avut loc atacul cerebral.

Cercetătorii britanici susţin că muzica poate să ajute la ameliorarea vederii, datorită efectelor emoţionale pozitive pe care le are asupra pacienţilor. Efecte similare ar putea fi obţinute prin înveselirea pacienţilor prin oricare alte metode.

Capacitatea de focalizare este afectată de leziunile suferite la nivelul zonelor cerebrale responsabile cu orientarea şi atenţia, nu în regiunile care coordonează văzul.

În cazurile extreme, anumiţi pacienţi care suferă de alterarea severă a calităţii lor vizuale mănâncă doar alimentele din partea dreaptă a farfuriei lor.

Studiul a fost efectuat pe trei pacienţi suferind de această afecţiune, cărora li s-a spus să îndeplinească diverse sarcini în trei circumstanţe diferite: în timp ce ascultau o melodie care le plăcea, în timp ce ascultau o melodie care le displăcea şi în timp ce în camera de studiu era linişte.

În momentul în care au ascultat melodia preferată, toţi pacienţii au putut să identifice formele colorate şi luminile roşii situate în câmpul lor vizual corespunzător zonei cerebrale afectate cu o acurateţe mult mai mare (65%).

Cercetătorii consideră că muzica preferată generează emoţii pozitive, care ajută la producerea unor semnale mai eficiente în creier, mărind astfel capacitatea de procesare a stimulilor.

Numai în Marea Britanie, anual, peste 150.000 de persoane suferă un atac cerebral.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terapia prin muzică îmbunătăţeşte vederea pacienţilor care au suferit atacuri cerebrale.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terapia prin muzică îmbunătăţeşte vederea pacienţilor care au suferit atacuri cerebrale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei