Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mar 2009 - Anul XIV, nr. 70 (4056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Contrabandă cu epoleţi

Băutură cât pentru o nuntă în casa unui poliţist de frontieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Surprizele s-au ţinut lanţ cu ocazia percheziţiilor efectuate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, în cele 46 de locaţii folosite de contrabandiştii de ţigări şi băuturi alcoolice. Dacă unii poliţişti de frontieră sau vameşi aveau acasă cantităţi rezonabile, alţii parcă se pregăteau de nuntă.

 

Unul dintre cei patru poliţişti de frontieră la care au descins marţi dimineaţă echipele coordonate de DNA Suceava avea un adevărat magazin de băuturi alcoolice. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, la percheziţie s-au găsit aproximativ 200 de sticle cu băuturi alcoolice, în special whisky, toate cumpărate din magazinele duty-free.

De altfel, aceasta pare o practică des întâlnită la unii poliţişti de frontieră şi sunt cunoscute cazurile în care băutura de la nunţi provenea din aceste magazine. Totul cu largul concurs al unor oameni din sistem, care, folosindu-se de funcţiile deţinute şi în complicitate cu salariaţii sau patronii de la magazinele duty-free, au scos cantităţi imense de băuturi alcoolice şi ţigări pe care le-au vândut ulterior la preţuri mai mari.

Şi în casele celorlalţi trei poliţişti de frontieră, dar şi ale vameşilor s-au găsit atât ţigări, cât şi băutură de contrabandă, în una din situaţii fiind vorba de câteva sute de pachete de ţigări, ceea ce denotă că în zona Siret se crease o adevărată caracatiţă a mafiei cu aceste produse.

 

46 de locuri scotocite de anchetatori

Percheziţiile începute marţi dimineaţă au continuat până după orele prânzului, iar o bună parte dintre persoanele vizate de acţiunea DNA-ului au şi fost audiate până târziu în noapte.

În total, anchetatorii au emis 30 de mandate de aducere şi au percheziţionat 46 de locuri despre care se ştia că sunt folosite de contrabandiştii de ţigări şi băuturi alcoolice ca depozite temporare înainte de a fi încărcat şi expediate în judeţ sau în ţară cu scopul de a fi revândute.

Deocamdată nu există o centralizare exactă a cantităţilor de ţigări şi băuturi confiscate, motiv pentru care nu se cunoaşte nici prejudiciul adus bugetului de stat prin neplata obligaţiilor fiscale.  

Poliţiştii de frontieră şi vameşii bănuiţi că au lucrat mână în mână cu contrabandiştii sunt cercetaţi acum pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Conducerea Direcţiei Poliţiei de Frontieră Rădăuţi a refuzat să comenteze acţiunea DNA Suceava, dar şi dacă poliţiştii ale căror locuinţe au fost percheziţionate, respectiv subcomisarul George Călinescu, inspectorul principal Octavian Cuzenco, subinspectorul Lucian Stoica şi agentul Sorin Puşcaşu, fac obiectul vreunei anchete interne.

În afara celor patru poliţişti de frontieră, ancheta i-a vizat şi pe doi vameşi, Nicolae Cojocaru şi Lucian Mureşan, ambii bănuiţi că i-au favorizat pe contrabandiştii de ţigări şi băuturi alcoolice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băutură cât pentru o nuntă în casa unui poliţist de frontieră.
 Vizualizări articol: 1062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Băutură cât pentru o nuntă în casa unui poliţist de frontieră3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interese de "doi banii" trimis de
(27 mar 2009, 02:41:06
Astia is militienii din ziua de azi....nu mai "iau" cu bun simt cum se facea inainte

Tot ce ii intereseaza....e sa jacmaneasca tot ce se poate

Asta e tara noastra....si toti stim asta si nimeni nu face nimic

Aja ca ....fiecare cu ce poate

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei