Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2009 - Anul XIV, nr. 23 (4009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Psoriazisul, provocat de acţiunea unei combinaţii de gene

Cercetătorii au descoperit că apariţia psoriazisului, o gravă boală a pielii, este provocată de acţiunea unei combinaţii de gene, potrivit mai multor studii publicate în revista Nature Genetics, informează bbc.co.uk.

Prin noile studii efectuate, cercetătorii susţin că au făcut un pas înainte pe calea descoperirii unui tratament eficient împotriva acestei grave maladii a pielii.

Revista Nature Genetics a publicat trei studii recente pe această temă. Odată cu acestea, numărul factorilor genetici susceptibili a provoca apariţia psoriazisului a ajuns la cifra 10.

Cu toate acestea, un dermatolog britanic a avertizat asupra faptului că speranţele de a descoperi în viitorul foarte apropiat un tratament eficient sunt nerealiste.

Unele dintre genele descoperite sunt folosite deja în terapiile împotriva acestei maladii, iar altele vor putea fi urmărite şi folosite în tratamentele viitoare.

Această maladie a pielii a fost asociată cu reacţia exagerată a sistemului imunitar, în urma căreia celulele epiteliale se divid prea repede, fenomenul provocând formarea acelor plăgi solzoase din celule descuamate la suprafaţa pielii.

Psoriazisul poate fi tratat cu creme speciale sau prin terapie solară, iar unora dintre pacienţi li se administrează anumite medicamente pentru încetinirea diviziunii celulare sau chiar oprirea activităţilor nedorite ale sistemului imunitar.

Cercetătorii, din Statele Unite, China şi Spania, au folosit diverse aparate pentru a scana hărţile genetice ale câtorva mii de persoane care suferă de această maladie şi ale altor câteva mii de oameni care nu prezentau simptomele bolii.

Prin comparaţia celor două tipuri de hărţi genetice, ei ar putea descoperi variaţiile genetice prezente în mod frecvent la pacienţii cu psoriazis.

Nicio genă sau variaţie genetică nu este singură responsabilă de apariţia maladiei, dar, în schimb, cercetătorii consideră că o serie de variaţii genetice, poate chiar în combinaţie cu alţi factori declanşatori, ar putea provoca apariţia psoriazisului.

Persoanele în ale căror familii au existat cazuri de psoriazis sunt mai predispuse să dezvolte ele însele această maladie, dar aceste "gene cheie" identificate de studiile recente ar putea să conducă, în cele din urmă, la descoperirea unor tratamente eficiente.

Goncalo Abecasis, cercetător la Universitatea din Michigan, unul dintre autorii studiilor, consideră că noile terapii ar putea folosi anumite proteine concepute chiar în zonele cutanate afectate.

Potrivit statisticilor oficiale, numai în Marea Britanie, aproximativ 3% din populaţie suferă de o anumită formă de psoriazis.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Psoriazisul, provocat de acţiunea unei combinaţii de gene .
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Psoriazisul, provocat de acţiunea unei combinaţii de gene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei