Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Copiii au nevoie de cantităţi suplimentare de vitamina D pentru a fi sănătoşi

Pediatrii americani au dublat dozele zilnice de vitamina D recomandate în mod normal copiilor, în speranţa de a preveni apariţia rahitismului şi de a obţine şi alte avantaje pentru sănătatea lor, informează Academia Americană de Pediatrie (AAP), relatează Reuters.

"Am dublat doza zilnică recomandată de vitamina D pentru copii deoarece aceasta poate avea beneficii pe termen lung asupra stării de sănătate", a declarat Frank Greer în timpul conferinţei AAP din Boston.

Suplimentarea dozei zilnice este importantă, deoarece copiii nu primesc cantităţi suficiente de vitamina D doar prin dietă, a explicat Greer. Noile recomandări ale medicilor de la AAP susţin administrarea a 400 U.I. (unităţi internaţionale) de vitamina D pe zi, începând chiar din primele zile de viaţă ale copilului.

Copiii care nu primesc vitamina D în cantităţi suficiente riscă să sufere de rahitism, o boală care înmoaie oasele şi care îi opreşte creşterea sau îi deformează scheletul, dacă nu este corectată în primii ani. Pe de altă parte, riscul este mai mare în cazul copiilor care sunt alăptaţi de către mamele lor.

"Alăptatul la sân este cea mai bună sursă de nutriţie pentru bebeluşi. Cu toate acestea, din cauza deficienţei de vitamina D a dietei mamei, care influenţează prezenţa vitaminei D şi în laptele matern, este important ca bebeluşii hrăniţi la sân să primească suplimente de vitamina D", a declarat Carol Wagner, medic în echipa cercetătorilor care au efectuat acest studiu.

Vitamina D poate să prevină şi să trateze rahitismul, dar sursele alimentare bogate în vitamina D sunt foarte limitate. Laptele vitaminizat este sursa cea mai obişnuită, iar cerealele vitaminizate şi uleiurile de peşte, precum tonul, macroul şi sardinele, conţin şi ele vitamina D.

Cazurile de rahitism sunt destul de rare în Statele Unite, conform raportului Centers for Disease Control and Prevention (CDC), cu toate că au fost raportate câteva cazuri de rahitism la noi-născuţi, în 2000 şi 2001.

Soarele este cea mai bună sursă pentru sintetizarea vitaminei D în organism, dar expunerea prelungită la soare sporeşte riscul cancerului de piele. Poluarea aerului, cremele antisolare şi îmbrăcămintea limitează cantitatea de vitamina D pe care organismul o poate sintetiza cu ajutorul soarelui.

Administrarea unor doze adecvate de vitamina D în timpul copilăriei reduce riscul apariţiei osteoporozei în viaţa adultă. La adulţi, dovezi recente sugerează faptul că vitamina D este importantă pentru sistemul imunitar, poate să prevină infecţiile, bolile autoimunitare, cancerul şi diabetul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii au nevoie de cantităţi suplimentare de vitamina D pentru a fi sănătoşi.
 Vizualizări articol: 669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Copiii au nevoie de cantităţi suplimentare de vitamina D pentru a fi sănătoşi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei