Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cofeina nu favorizează apariţia cancerului mamar

Cofeina nu favorizează apariţia cancerului mamar, deşi unele dintre femeile cu tumori mamare benigne sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta boala, conform unui studiu recent, efectuat pe aproape 40.000 de femei, care a fost publicat în Archives of Internal Medicine, relatează Reuters.

Câteva studii anterioare au sugerat faptul că un nivel ridicat de cofeină poate juca un rol important în apariţia cancerului mamar, în cazul marelor consumatoare de cafea, considerată de specialişti drogul cel mai folosit din lume, a declarat coordonatorul acestui studiu, Ken Ishitani, de la Boston's Brigham and Women's Hospital.

La studiu, realizat în colaborare cu cercetătorii de la Women's Medical University din Tokyo, au participat 38.432 de femei din Statele Unite, care au fost monitorizate începând din 1992. Concluzia cercetătorilor a fost că nu există o legătură directă între consumul de cofeină şi riscul de apariţie a cancerului mamar.

Cu toate acestea, în cazul femeilor care prezintă tumori sau ganglioni benigni, riscul apariţiei cancerului mamar este mult mai mare dacă acestea consumă zilnic mai mult de patru ceşti de cafea. Afecţiunile mamare benigne sunt, în general, un factor de risc în apariţia cancerului mamar.

"Această descoperire sugerează că un consum ridicat de cofeină poate stimula dezvoltarea leziunilor mamare pre-maligne şi transformarea lor în cancer, deoarece cele mai multe dintre formele galopante de cancer mamar provin din anumite leziuni de acest tip", au declarat cercetătorii.

Această legătură nu a fost evidentă în cazul persoanelor care beau mai puţin de patru ceşti de cafea pe zi. Cercetătorii au menţionat că nu au descoperit o asociere între consumul de cafea şi formele benigne de cancer mamar, chestiunea urmând a fi studiată ulterior prin mai multe teste suplimentare.

Cofeina se găseşte nu doar în cafea şi în ceai, ci şi în ciocolată şi în anumite medicamente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cofeina nu favorizează apariţia cancerului mamar.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cofeina nu favorizează apariţia cancerului mamar1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei