Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Două noi variaţii genetice, asociate cu dezvoltarea cancerului de piele

Cercetătorii islandezi au anunţat că au descoperit două noi mutaţii genetice care conduc la apariţia cancerului de piele, în rândul persoanelor de origine europeană, într-o conferinţă care a avut loc duminică, relatează Reuters.

În mod tradiţional, pielea de culoare mai închisă este considerată ca având o protecţie sporită împotriva cancerului de piele. "Am descoperit două mutaţii genetice, care nu au nicio influenţă în pigmentarea pielii, dar care afectează doar apariţia carcinomului bazocelular", a declarat Kari Stefansson, şeful echipe de cercetători de la institutul Decode Genetics din Islanda, autorii studiului. "Expunerea la soare nu are un impact direct asupra genelor", a adăugat Stefansson.

Carcinomul bazocelular este cea mai obişnuită formă de cancer şi, în majoritatea cazurilor, este provocat de expunerea la razele ultraviolete, conform Academiei Americane de Dermatologie.

Cele mai multe dintre cazuri sunt uşor de tratatat, dacă sunt descoperite din timp, dar în anumite situaţii cancerul este rezistent la tratament şi provoacă distrugerea pielii, uneori răspândindu-se şi în oase şi cartilaje.

Cercetătorii de la institutul Decode, o companie producătoare de medicamente, au analizat aproximativ 30.000 de persoane pentru a descoperi impactul acestor două gene mutante, care se află pe cromozomul 1.

Aceste două noi mutaţii sunt diferite de variaţiile genetice asociate în trecut cu carcinomul bazocelular, pentru că nu au legătură cu pielea de culoare deschisă sau cu problemele de pigmentare.

Studiul, care a fost publicat în Nature Genetics, a scos la iveală faptul că riscul apariţiei carcinomului bazocelular este de 12 ori mai mare la persoanele care prezintă aceste mutaţii genetice, alături de alte trei variaţii genetice despre care se ştia deja că provoacă apariţia cancerului de piele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două noi variaţii genetice, asociate cu dezvoltarea cancerului de piele.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două noi variaţii genetice, asociate cu dezvoltarea cancerului de piele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei