Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2008 - Anul XIII, nr. 236 (3917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comportamentul antisocial poate fi o boală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Comportamentul antisocial poate reprezenta o formă de boală mintală, avertizează cercetătorii de la Universitatea Cambridge. Echipa de oameni de ştiinţă crede că adolescenţii care devin indisciplinaţi ar prezenta un nivel redus al cortizolului, un hormon corticosteroid produs de cortexul glandei suprarenale şi care este implicat în răspunsul la stres. Experţii spun că nivelul de cortizol creşte atunci când o persoană are o experienţă stresantă, ca, de exemplu, atunci când trebuie să vorbească liber în faţa unui auditoriu, să dea un examen sau să fie supusă unei intervenţii chirurgicale. Hormonul ajută la formarea memoriei şi se consideră că determină oamenii să se comporte mai atent şi să-şi controleze emoţiile, folosind în special la calmare şi la controlarea impulsurilor violente.

Studiul, sponsorizat de organizaţia Welcome Trust, a arătat că în cazul adolescenţilor rebeli organismul nu produce un nivel la fel de mare de cortizol atunci când aceştia se află într-o situaţie stresantă. Cercetătorii spun că toate aceste descoperiri sugerează faptul că unele cazuri de comportament antisocial pot fi o formă de boală mintală, cauzată de un dezechilibru chimic de cortizol în creier şi în organism. Printre subiecţii acestui studiu s-au numărat adolescenţi recrutaţi din şcoli normale, şcoli speciale şi din şcoli de corecţie.

„Dacă putem stabili exact ce anume se găseşte în spatele incapacităţii de a avea un răspuns normal la situaţii de stres, atunci am putea elabora tratamente noi pentru probleme grave de comportament, dar şi planuri eficiente de intervenţie pentru cazurile ce prezintă risc ridicat. Posibilitatea găsirii unui tratament pentru o astfel de boală ar putea oferi şansa de a îmbunătăţi viaţa adolescenţilor ce se confruntă cu această problemă, dar şi situaţia comunităţilor unde trăiesc aceştia”, a explicat doctorul Graeme Fairchild, unul dintre conducătorii studiului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comportamentul antisocial poate fi o boală.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comportamentul antisocial poate fi o boală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei