Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2008 - Anul XIII, nr. 236 (3917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Test rapid pentru detectarea cancerului la prostată, dezvoltat de cercetătorii britanici

Un nou test medical pentru detectarea cancerului la prostată, care durează doar zece minute, a fost dezvoltat de cercetătorii britanici, informează cotidianul britanic Daily Mail.

Noul test măsoară nivelul din sânge al unui indicator al cancerului, denumit Antigenul Specific Prostatic (PSA), în doar 10 minute. În trecut, pacienţii erau obligaţi să aştepte rezultatele analizelor timp de mai multe zile.

PSA este o proteină care este eliberată de prostată atunci când aceasta este afectată de o boală. Un nivel ridicat de PSA nu înseamnă neapărat că pacientul suferă de cancer, dar poate să sugereze faptul că trebuie efectuate analize mai amănunţite.

Noul test, denumit PSA Watch, uşurează procedura de investigaţie medicală, contribuind la salvarea a mii de vieţi. Pentru efectuarea acestui test, este nevoie doar de o picătură de sânge prelevată din deget, care va fi analizată de un aparat medical portabil.

"Ne bazăm deja foarte mult pe testul PSA de detectare a cancerului de prostată în Marea Britanie, iar acest test a devenit unul dintre criteriile importante de diagnosticare", a declarat Tim Larner, specialist urolog la Universitatea Brighton şi la Spitalul Universitar din Sussex.

 

Diagnosticare şi monitorizare

"Acest test va fi foarte util pentru pacienţii care trebuie să-şi supravegheze permanent nivelul PSA sau pentru pacienţii care au nevoie de o monitorizare regulată a evoluţiei bolii sau a succesului tratamentului. Pentru aceşti pacienţi, orice întârziere poate să provoace o stare de anxietate şi de stres inutil", a adăugat Tim Larner.

Producătorul de medicamente Mediwatch a anunţat anul trecut descoperirea unui alt test de urină, care are o acurateţe mai mare în detectarea cancerului de prostată. Testul, denumit PCA3Plus, detectează un alt indicator molecular al cancerului la prostată.

"Aceste două teste, folosite împreună, pot să schimbe cu adevărat viaţa bărbaţilor despre care se crede că ar avea cancer de prostată", a adăugat Larner.

După efectuarea acestui nou test de sânge, pacienţii vor fi îndrumaţi către un medic specialist. Vârsta şi istoricul medicală al familiei sunt factori care vor fi luaţi, de asemenea, în calcul.

Anual, numai în Marea Britanie, aproximativ 34.000 de bărbaţi sunt diagnosticaţi cu cancer la prostată, iar 10.000 mor din această cauză. Este forma de cancer cea mai des întâlnită la bărbaţi, reprezentând aproximativ un sfert din totalul cazurilor diagnosticate de cancer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Test rapid pentru detectarea cancerului la prostată, dezvoltat de cercetătorii britanici.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Test rapid pentru detectarea cancerului la prostată, dezvoltat de cercetătorii britanici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei