Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2008 - Anul XIII, nr. 235 (3916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A fost descoperit un nou tratament pentru tuberculoza rezistentă

Cercetătorii germani şi italieni au anunţat, ieri, descoperirea unui nou tratament capabil să vindece formele de tuberculoză rezistente la medicamentele actuale, informează AFP.

Rădăcinile de tuberculoză care au dezvoltat o rezistenţă la antibioticele existente şi reprezintă 6% din totalul cazurilor diagnosticate anual în lume afectează în special statele din fostul bloc sovietic, Japonia, Coreea şi Africa de Sud, potrivit concluziilor Societăţii europene de pneumologie (ERS), reunită, la Berlin, pentru congresul său anual.

Cercetătorii germani, coordonaţi de Christoph Lange (Research Center Borstel), şi italieni, conduşi de Giovanni Battista Migliore (Fundaţia Salvatore Maugeri), au prezentat, în cadrul congresului, rezultatele unor studii care sugerează că utilizarea linezolidului, un antibiotic de sinteză, permite eradicarea formelor de tuberculoză rezistente la alte tratamente.

Dintr-un total de 89 de pacienţi germani şi italieni suferinzi de forme rezistente sau foarte rezistente de tuberculoză, tratamentul cu linezolidă a condus, în 75% dintre cazuri, "la dispariţia bacililor tuberculoşi, permiţând sterilizarea culturilor", se arată într-un comunicat al ERS.

În cazul a 28 din 67 de pacienţi pentru care cercetătorii dispun de rezultate finale ale tratamentului, 31 - adică 8 din 10 - au fost consideraţi vindecaţi.

Cercetătorii au recunoscut că tratamentul a antrenat numeroase efecte secundare la mulţi dintre pacienţi, inclusiv anemii severe, însă "acestea sunt reversibile", tratamentul neantrenând moartea vreunui pacient.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost descoperit un nou tratament pentru tuberculoza rezistentă.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A fost descoperit un nou tratament pentru tuberculoza rezistentă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei