Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ţigările light sunt la fel de nocive ca şi cele obişnuite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contrar ideii potrivit căreia ţigările „uşoare” ar face mai puţin rău fumătorilor, un nou studiu a arătat că ţigările light pot furniza creierului la fel de multă nicotină ca şi cele obişnuite. De ani buni, producătorii au lansat pe piaţă aşa-numitele ţigări light, care conţin mai puţină nicotină decât cele normale şi care, teoretic, ar afecta mai puţin sănătatea fumătorilor. Cu toate acestea, un recent studiu al cercetătorilor din cadrul Universităţii California din Los Angeles pune la îndoială veridicitatea acestei strategii de vânzare.

Ţigările light conţin niveluri de nicotină cuprinse între 0,6 şi 1 miligram, iar cele obişnuite, între 1,2 şi 1,4 miligrame. Echipa de cercetători, condusă de profesorul doctor Arthur L. Brody, a constatat că ţigările cu conţinut scăzut de nicotină se comportă la fel ca şi cele normale, ocupând un procent semnificativ din receptorii de nicotină ai creierului. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că şi un nivel foarte scăzut de nicotină este suficient pentru a acapara un procent semnificativ de receptori. „Fumătorii trebuie să ţină cont de două aspecte. Primul ar fi că o cantitate mică de nicotină este suficientă pentru a ocupa receptorii de nicotină din creier, iar al doilea este că şi ţigările light fac acest lucru“, a explicat Brody.

Echipa sa a mai descoperit că, din cauza nicotinei, anumiţi neuroni pot comunica, în acest fel crescând nivelul de dopamină pentru o perioadă îndelungată. „Mulţi cercetători sunt de părere că acesta este unul dintre principalele motive pentru care nicotina provoacă dependenţă”, a mai spus Arthur L. Brody.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţigările light sunt la fel de nocive ca şi cele obişnuite.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ţigările light sunt la fel de nocive ca şi cele obişnuite5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei