Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 sep 2008 - Anul XIII, nr. 213 (3894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Curele de slabire celebre, precum Atkins, nu reprezintă un pericol pentru sănătate

Cercetătorii au dat undă verde curelor de slăbire celebre, cum ar fi Slim Fast, Atkins, Weight Watchers şi Rosemary Conley Eat Yourself Slim, după ce au analizat eficienţa şi conţinutul lor nutriţional, considerând că acestea au efect în reducerea aportului energetic, fără modificări în nutriţie.

Un studiu apărut în Nutrition Journal şi citat de BBC News Online arată că toate cele patru diete au ca rezultat un aport scăzut de calorii, care ajută la controlul greutăţii, totodată oferind organismului suficiente substanţe nutritive.

Studiul are la bază jurnalele de dietă a 293 de persoane din Marea Britanie.

Conform cercetătorilor, ţinerea unui jurnal pe timpul curei de slăbire reprezintă o "analiză care furnizează dovezi importante şi semnificative în ceea ce priveşte eficienţa şi conţinutul nutriţional pentru patru diete comerciale destinate publicului larg".

Voluntarii care au participat la studiu au ţinut un jurnal de dietă timp de două luni, ei fiind apoi comparaţi cu un "grup de control", format din persoane care au urmat o dietă normală.

Potrivit cercetării, toate curele au avut ca rezultat pierderea în greutate, dar nu au fost observate diferenţe semnificative între numărul de kilograme pierdute în funcţie de diete.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că toate dietele incluse în studiu, cu excepţia celei Atkins, îi sfătuiesc pe oameni să mănânce mai multe fructe şi legume, cercetătorii au descoperit că doar persoanele care au urmat dieta Weight Watchers au făcut acest lucru, însă cu doar cu o singură porţie pe zi.

"Aceste rezultate nesatisfăcătoare sugerează că oamenii nu iau în considerare sfatul de a mânca mai multe fructe şi legume, chiar dacă primesc acest sfat ca parte a unui program de modificare a greutăţii", a declarat cercetătorul Helen Truby, de la University of Queensland.

Detractorii dietei Atkins au sugerat că persoanele care urmează această cură de slăbire, scăzută în carbohidraţi, riscă să dezvolte tulburări de alimentaţie. Astfel, cercetătorii au descoperit că cei care urmează regimul alimentar Atkins prezintă un nivel scăzut de fier şi acid nicotinic în organism, cel mai probabil din cauza unui aport scăzut de cereale şi făină. Dar, per ansamblu, cercetătorii au demonstrat că nu există riscuri majore în folosirea dietei Atkins, cel puţin nu pe termen scurt.

"Este păcat că dietele nu duc la creşterea consumului de fructe şi legume, dar faptul că subiecţii au pierdut în greutate reduce riscul de boli cum ar fi cele cardiovasculare şi chiar anumite forme de cancer", susţine Heather Caswell, specialist al British Nutrition Foundation.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curele de slabire celebre, precum Atkins, nu reprezintă un pericol pentru sănătate.
 Vizualizări articol: 883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curele de slabire celebre, precum Atkins, nu reprezintă un pericol pentru sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei