Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 sep 2008 - Anul XIII, nr. 206 (3887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plasture pentru vindecarea rănilor provocate de diabet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cercetătorii australieni au creat o alifie ce conţine un amestec de miere şi extract de alge, despre care se spune că este cel mai bun tratament pentru orice fel de răni. Unguentul urmează să fie pus în curând în vânzare în întreaga lume. Alifia-minune a fost inventată de oamenii de ştiinţă din cadrul Universităţii Waikato, cu scopul de a fi folosită pentru tratarea rănilor ulcerative, a arsurilor şi a oricăror alte zone infectate. Experţii care activează pe piaţa farmaceutică internaţională estimează că unguentul va aduce un profit de 12 miliarde de dolari până în 2012. Peter Molan, profesor la Universitatea Waikato, a creat mai multe „prototipuri” ale alifiei în urmă cu şase ani. Medicamentul conţine miere manuka gelatinizată cu alginat de sodiu, un ingredient alimentar extras din alge, care are rolul de a absorbi umezeala. Produsul final este, de fapt, un plasture uscat, care poate fi manevrat cu uşurinţă, în ciuda faptului că mierea este lipicioasă, şi care are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii. Nu se lipeşte prea tare de piele, deci poate fi înlocuit fără durere. Molan a declarat că unguentul va fi extrem de folositor în tratarea rănilor cronice provocate de diabet. Este o veste foarte bună pentru sistemele sanitare din întreaga lume, ţinând cont de faptul că se estimează că diabetul zaharat de tip II va deveni o povară uriaşă pentru sănătate. Rata mare a obezităţii cauzează din ce în ce mai multe cazuri de diabet zaharat şi, implicit, mai mulţi pacienţi cu ulceraţii ale piciorului şi răni cronice provocate de această boală. „Asta înseamnă că rănile provocate de diabet pot fi vindecate, nu doar calmate. În plus, ar însemna scăderea semnificativă a numărului amputărilor, care sunt deseori necesare atunci când aceste răni nu se vindecă”, a explicat Molan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plasture pentru vindecarea rănilor provocate de diabet.
 Vizualizări articol: 1968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Plasture pentru vindecarea rănilor provocate de diabet2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei