Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 aug 2008 - Anul XIII, nr. 192 (3873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fumatul dublează riscul apariţiei accidentelor vasculare în cazul femeilor tinere

În comparaţie cu femeile nefumătoare, tinerele fumătoare prezintă de două ori mai mult riscuri de accidente vasculare, probabilitatea fiind de nouă ori mai mare în cazul celor care consumă zilnic minim două pachete de ţigări, potrivit unui studiu preluat de Reuters.

Studiul, publicat în ziarul Societăţii Americane de Cardiologie, Stroke, a scos la iveală riscurile apariţiei accidentelor vasculare în cazul femeilor fumătoare, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani. Tinerele care fumează în mod regulat prezentau riscuri de accidente vasculare de 2,6 ori mai mari faţă de femeile care nu au consumat tutun niciodată, potrivit coordonatorului studiului, doctorul John Cole, de la Şcoala de medicină a Universităţii din Maryland, Baltimore.

Potrivit aceluiaşi studiu, femeile care fumau între 21 şi 39 de ţigări pe zi prezentau un risc de 4,3 ori mai mare decât nefumătoarele, în timp ce acelea care consumau minim două pachete de ţigări pe zi prezentau riscuri de 9,1 ori mai mari faţă de cele care nu fumau.

Studiile anterioare au demonstrat că fumatul creşte riscul producerii accidentelor vasculare, precum şi al dezvoltării altor boli, cum ar fi cancerul pulmonar şi maladiile cardiace.

Cole a declarat că, până în prezent, nu existau multe informaţii legate de influenţa numărului de ţigări consumate zilnic asupra creşterii riscurilor de accidente vasculare, cărora, de obicei, le cad pradă persoanele bătrâne.

Noul studiu a demonstrat că riscurile sunt ridicate şi în cazul femeilor tinere fumătoare.

"Cu cât fumezi mai mult, cu atât există o mai mare probabilitate de a suferi un accident vascular. În mod sigur, renunţarea la fumat este cel mai bun lucru pe care îl poţi face. Însă şi reducerea (numărului de ţigări consumate zilnic, n.r.) are beneficiile sale", a explicat Cole.

La studiu au participat 466 de femei care suferiseră un accident vascular şi 604 femei sănătoase.

Aproximativ o cincime dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, din Statele Unite, sunt fumătoare, au mai spus cercetătorii.

Profesorul Cole a declarat că intenţionează să realizeze un nou studiu legat de riscurile producerii accidentelor vasculare cu care se pot confrunta bărbaţii tineri fumători.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fumatul dublează riscul apariţiei accidentelor vasculare în cazul femeilor tinere.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fumatul dublează riscul apariţiei accidentelor vasculare în cazul femeilor tinere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei