Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2008 - Anul XIII, nr. 185 (3866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Broccoli poate elimina distrugerile provocate de diabet în organism

Consumul de broccoli poate elimina distrugerile din organism provocate de diabet vaselor sangvine, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în Diabetes şi preluat de bbc.co.uk.

Cercetătorii de la Universitatea din Warwick, autorii acestui studiu, sunt de părere că o substanţă din broccoli, sulforanul, contribuie la creşterea producţiei de enzime care protejează vasele de sânge şi la reducerea moleculelor care distrug celulele.

Legumele crucifere, precum conopida, varza, broccoli, varza de Bruxelles, au fost asociate anterior cu scăderea riscurilor de infarct şi accident cerebral.

Persoanele bolnave de diabet prezintă de cinci ori mai multe riscuri de a dezvolta maladii cardiovasculare, precum infarct sau accident cerebral, ambele provocate de distrugerea vaselor sangvine.

Cercetătorii de la Universitatea din Warwick au testat efectele sulforanului asupra celulelor vaselor sangvine distruse de nivelurile ridicate de glucoză (hiperglicemie), asociate diabetului. Sulforanul a contribuit la reducerea cu 73% a moleculelor din organism numite specii reactive ale oxigenului (SRO).

Hiperglicemia poate provoca o triplare a nivelului de SRO, care duce la distrugerea celulelor.

Cercetătorii au mai descoperit că sulforanul activează proteina din organism numită nrf2, care protejează celulele şi ţesuturile de distrugere prin activarea enzimelor antioxidante şi de detoxifiere.

Coordonatorul studiului, profesorul Paul Thornalley, a indicat că urmează să se facă studii pentru a stabili dacă o dietă bogată în legume crucifere are cu adevărat efecte benefice asupra pacienţilor cu diabet. Studiul actual a fost efectuat asupra unor celule în laborator şi nu asupra unor subiecţi umani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Broccoli poate elimina distrugerile provocate de diabet în organism.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Broccoli poate elimina distrugerile provocate de diabet în organism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei