Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2008 - Anul XIII, nr. 185 (3866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Jocuri video pentru pacienţii tineri bolnavi de cancer

Jocurile video special proiectate îi pot ajuta pe adolescenţii şi tinerii adulţi care suferă de cancer să îşi ia cu mai mare uşurinţă tratamentul prescris, este concluzia unui studiu publicat de revista Pediatrics, informează Reuters.

Jocurile video care se adresează unui anumit segment de populaţie pot îmbunătăţi viaţa tinerilor care suferă de cancer şi îi poate determina să îşi urmeze cu mai mare atenţie tratamentul", a declarat Pamela M. Kato, de la Centrul Medical Universitar din Utrecht (Olanda), unul dintre principalii autori ai studiului.

Respectarea tratamentului reprezintă o problemă majoră pentru tinerii care suferă de cancer, au subliniat Kato şi colegii ei în studiul dat recent publicităţii. Deşi s-au înregistrat evoluţii semnificative în ceea ce priveşte rata supravieţuirii pentru pacienţii din această grupă de vârstă, rata deceselor nu a urmat această tendinţă. "Adolescenţii şi adulţii tineri constituie un grup de pacienţi care sunt un pic pierduţi în sistem", a spus Kato.

Pentru a stabili în ce mod pot fi utile jocurile video, cercetătorii au cerut unui număr de 375 de pacienţi de sex feminin şi masculin, cu vârste de 13 - 29 de ani, trataţi la centre din Statele Unite, Canada şi Australia, să joace "Re-Mission" sau "Indiana Jones and the Emperor's Tomb / Indiana Jones şi mormântul împăratului", un joc video standard care nu se concentrează asupra cancerului.

În "Re-Mission", joc dezvoltat de compania californiană HopeLab, jucătorii controlează un robot de dimensiuni mici numit Roxxi, care se mişcă într-un mediu tridimensional reprezentând interiorul corpului unui tânăr pacient suferind de cancer. Jucătorul poate folosi robotul pentru a distruge celulele cancerigene şi a controla efectele secundare, câştigarea jocului presupunând urmarea unei chimioterapii şi administrarea de antibiotice, utilizarea de tehnici de relaxare, urmarea unui regim alimentar şi a altor regimuri de îngrijire personală.

Pacienţilor din ambele grupuri li s-a cerut să joace cele două jocuri timp de cel puţin o oră pe săptămână, 33% dintre cei desemnaţi să joace "Re-Mission" făcând acest lucru pe parcursul celor trei luni ale studiului.

Un sistem de monitorizare electronic a arătat că, în rândul pacienţilor care au jucat "Re-Mission", numărul celor care au luat medicaţia prescrisă a crescut cu 16%, la 62,3%, comparativ cu doar 52,5% dintre pacienţii din grupul care a jucat "Indiana Jones" care au făcut acelaşi lucru. Şi urmarea unei chimioterapii a avut o incidenţă mai mare în cazul grupului "Re-Mission".

Pe de altă parte, autorii studiului au atras atenţia şi asupra faptului că pacienţii care au jucat "Re-Mission" şi-au îmbunătăţit cunoştinţele referitoare la boala de care sufereau.

Potrivit lui Kato, jocul a funcţionat deoarece le oferea pacienţilor o nouă modalitatea de a privi boala de care suferă - de exemplu, să considere chimioterapia drept un mod de a combate cancerul şi nu un tratament agasant care le făcea părul să cadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jocuri video pentru pacienţii tineri bolnavi de cancer.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jocuri video pentru pacienţii tineri bolnavi de cancer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei