Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2008 - Anul XIII, nr. 119 (3800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Siropul de tuse, ineficient în cazul copiilor sub doi ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mulţi părinţi le administrează sirop de tuse copiilor sub doi ani, deşi, potrivit unui nou studiu, acest tip de medicament nu este nici recomandat şi nici eficient în cazul copiilor cu vârste atât de fragede.

Experţi din cadrul Universităţii din Melbourne au efectuat un studiu pe un eşantion de 325 de părinţi şi au constatat că 98 la sută din aceştia au folosit fără prescripţie medicală siropul de tuse pentru tratarea răcelii la copii cu vârste cuprinse între 0 şi 24 de luni.

În cadrul studiului efectuat de Misel Trajanovska s-a descoperit că Paracetamolul este medicamentul cel mai des administrat de părinţi copiilor, în proporţie de 95,9 la sută, în timp ce jumătate dintre aceştia (42,8 la sută) le-au dat copiilor sirop de tuse şi medicamente împotriva răcelii ce conţineau antihistaminice.

Nu mai puţin de 47,3 la sută dintre respondenţi au declarat că au folosit în cazul copiilor geluri pentru gingii, iar aproape toţi părinţii au administrat copiilor medicamente împotriva febrei şi durerii fără să aibă reţete medicale pentru acestea.

Mai mult decât atât, şapte la sută din respondenţi au declarat că le-au dat copiilor medicamente care să inducă somnul sau care să le calmeze starea de agitaţie.

„La nivel internaţional s-au raportat mai multe incidente în care au fost înregistrate efecte secundare grave în rândul sugarilor şi al copiilor cărora le-a fost administrat sirop de tuse fără reţetă”, a explicat autoarea studiului. „Cel mai grav este că nu există nici o dovadă clară dacă aceste medicamente au într-adevăr efect în tratamentul tusei la copii”, a continuat Trajanovska, care a adăugat că rezultatele studiului nu fac decât să confirme necesitatea ca părinţii să fie foarte bine informaţi în privinţa administrării de medicamente la copii şi, cel mai important, să evite administrarea medicamentelor fără reţetă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Siropul de tuse, ineficient în cazul copiilor sub doi ani.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Siropul de tuse, ineficient în cazul copiilor sub doi ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei