Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2008 - Anul XIII, nr. 82 (3763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primul medicament antidiabetic ce poate încetini progresia aterosclerozei

Actos este primul medicament antidiabetic ce poate reduce progresia aterosclerozei, potrivit unui studiu clinic ale cărui rezultate au fost prezentate la cea de-a 57-a ediţie a conferinţei anuale a Colegiului american de cardiologie (ACC), organizată la Chicago.

Până în prezent, nici un alt medicament antidiabetic nu a demonstrat capacităţi de reducere a progresiei aterosclerozei coronariene, o acumulare de placă de colesterol şi calciu în artere, a spus medicul Steven Nissen, şeful serviciului de cardiologie de la Clinica Cleveland (Ohio), principalul autor al studiului. 

Testele clinice, numite PERISCOPE, au avut ca scop compararea medicamentului Actos (pioglitazon), de la laboratorul japonez Takeda, o nouă clasă de antidiabetice cu un mare succes comercial, cu Amaryl (glimepirid) de la laboratorul francez Sanofi, un medicament mai vechi. Ambele medicamente se află în mod curent pe reţetele prescrise de medici pentru tratarea diabetului.

La studiu au participat 543 de pacienţi atinşi de maladii coronariene şi diabet. Studiul s-a desfăşurat timp de 18 luni, la 97 de centre medicale din America de Nord şi de Sud, din august 2003 până în martie 2006.

Volumul plăcilor din artere a fost măsurat înainte de începerea testelor şi la încheierea acestor, cu ajutorul unor ecografii. 

În grupul voluntarilor trataţi cu Actos nu s-a înregistrat nici o progresie a plăcii arteriale, dimpotrivă, medicii au remarcat chiar o reducere cu 0,16%, în timp ce la pacienţii trataţi cu Amaryl placa a crescut cu 0,73%. 

Descoperirea este foarte importantă în domeniu, spune Nissen, care a amintit că maladiile cardiovasculare sunt, în 75% dintre cazuri, responsabile de decesul pacienţilor care suferă de diabet de tipul II, cel mai adesea asociat cu obezitatea.

Înainte de acest studiu clinic, medicii nu făceau deosebire între medicamentele antidiabetice prescrise, a spus cardiologul. 

Actos are însă şi câteva părţi proaste, efecte secundare nefaste ce contribuie la creşterea riscului de insuficienţă cardiacă şi fractură osoasă. De altfel, în rândul participanţilor la studiul clinic, s-a înregistrat o rată ridicată de fracturi osoase.

Studiul a fost publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul medicament antidiabetic ce poate încetini progresia aterosclerozei.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primul medicament antidiabetic ce poate încetini progresia aterosclerozei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei