Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2008 - Anul XIII, nr. 82 (3763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O genă mutantă, asociată cu cel mai sever tip de tuberculoză

Persoanele purtătoare ale unei anumite gene mutante pot dezvolta meningită potenţial fatală dacă sunt infectate cu o tulpină de tuberculoză rezistentă la medicamente – Beijing -, potrivit unui studiu realizat în Vietnam.

Meningita tuberculoasă este cea mai severă formă a bolii, în care infecţia se răspândeşte în membranele care acoperă creierul şi măduva coloanei vertebrale. 33% dintre persoanele care dezvoltă meningită tuberculoasă mor, chiar dacă primesc tratament.

Studiul, publicat în PLoS Pathogens (http://www.plospathogens.org/doi/ppat.1000034), a scos la iveală faptul că meningita tuberculoasă afectează mai ales persoanele purtătoare ale unei variante a genei TLR2 şi care s-au infectat cu tulpina Beijing, existentă mai ales în Asia şi fostele state sovietice.

Studii anterioare au asociat TLR2 cu sistemul imunitar şi se pare că este importantă pentru recunoaşterea şi iniţierea unui răspuns de apărare împotriva bacteriei tuberculoase.

Cercetătorii au luat mostre de bacterie de la 187 de pacienţi bolnavi de meningită tuberculoasă şi de la alţi 236 de pacienţi care au suferit de o formă comună de tuberculoză pulmonară.

Cercetătorii au analizat apoi genele participanţilor la studiu pentru a vedea dacă sunt purtători ai variantei genei TLR2.

„Rezultatele sugerează că asocierea variantei cu meningita tuberculoasă este mai puternică în rândul celor infectaţi cu tulpina Beijing”, spun cercetătorii.

Familia tulpinilor de tuberculoză Beijing a devenit în ultimii ani foarte rezistentă la tratament şi este responsabilă pentru epidemii de tuberculoză rezistentă la mai multe medicamente în SUA.

Peste 33% din populaţia globului este infectată cu tuberculoză, iar rata de infectare este de o persoană pe secundă. Totuşi, doar 10% dintre persoanele infectate vor dezvolta simptomele bolii, iar acest lucru se întâmplă când sistemul imunitar este slăbit.

Dacă nu este tratată, tuberculoza îşi ucide jumătate dintre victime. Boala omoară anual peste două milioane de persoane.

Unul dintre autorii studiului, Maxine Caws, de la Spitalul de maladii tropicale din Vietnam, spune că ultimele descoperiri îi pot ajuta pe specialişti să dezvolte tratamente şi vaccinuri mai sofisticate împotriva tuberculozei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O genă mutantă, asociată cu cel mai sever tip de tuberculoză.
 Vizualizări articol: 396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O genă mutantă, asociată cu cel mai sever tip de tuberculoză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei